www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İşveren ve İşçi Buluşuyor

İşveren ve İşçi Buluşuyor

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞ-KUR İnegöl Şubesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğinde hayata geçirilen 1. İstihdam Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

24-25 Kasım tarihlerinde Kültür Park içi Belediyespor Salonu´nda açık kalacak olan ´İstihdam Fuarı´nda iş arayanlar ile işçi arayanlar bir araya geldi. İşsizliğin neredeyse sıfır olduğu İnegöl´de açılan İstihdam Seferberliği Buluşmasında işe ihtiyacı olan vatandaşlar farklı sektörlerde faaliyet gösteren 34 firmanın standında bilgilendiriliyor.

İNEGÖL ŞANSLI BİR İLÇE

Fuar açılışında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, ?Cumhurbaşkanımızın himayelerinde geçtiğimiz aylarda Türkiye Odalar ve Borsalar birliğinde toplantı yapıldı. Türkiye´de istihdam seferberliği ilan edildi. En az bir milyon kişiye iş adı altında çalışma başlatıldı. Bu çalışmalardan bir tanesi de İnegöl´de gerçekleştiriliyor. İlçe bazında ilk yapılan organizasyon. İnegöl, Türkiye´nin diğer illerine ve ilçelerine göre şanslı bir ilçe. Bizim 3 organize sanayi bölgemiz var. Burada çalışan binlerce insan var. İşsizliğin ortadan kaldırılması, işveren ve işçinin doğru buluşması adına bu organizasyonu önemsiyoruz? dedi.

SEFERBERLİK SÜRÜYOR

Bursa İŞ-KUR Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise, ?2017 yılında başlayan milli istihdam seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. 42 bin kişiyi işyerlerine yerleştirdik. Bu oranı artırmamız gerekiyor. Bu etkinlikle bu oranı artırmayı hedefliyoruz? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE´NİN PARLAYAN YILDIZIYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, ?Kısa bir süre önce göreve başladık. Yoğun şekilde çalışmalarımızı planlamalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki 16 aylık süreçte neler yapacağımıza dair eylem planlarımızı oluşturuyoruz. İnşallah bunları da kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz. Bu program Alinur başkanımızın öncülüğünde hazırlanan bir programdı. İlçe olarak bir ilk olma özelliğini taşıyan bir programdayız. İnegöl´e özel istihdam fuarı denildiğinde acaba İnegöl´de gerçekten bir işsizlik sorunu mu var akla gelebilir. Tabi ki öyle değil. İnegöl çok özel bir bölge, Türkiye´nin parlayan yıldızı? Dolayısıyla ben işsizlikten ziyade açık pozisyonlarla buna mukabil iş arayanların çok senkron olamadığını düşünüyorum. iş arayan kesimle iş veren kesimi bir araya getirerek bu noktada çözümler üretebilir miyiz? Bu yüzden bu fuar etkinliğini gerçekleştiriyoruz. 34 firmamız var. Burada aynı zamanda seminerlerimiz de olacak. İnsan en önemli aktör... İnegöl´ü dünyada parlayan yıldız haline dönüştürmek istiyoruz? diye konuştu.

OTOBÜSLER YENİLENDİ

Taban, Halk otobüslerinin değişiminin yapıldığını, kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi.

İŞ ARAYANLARLA İŞÇİ ARAYANLARI

Kaymakam Ali Akça ise, ?Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerimiz anne gibi baba gibi bizlerin üzerlerinde emekleri var. İyi ki varlar. Günümüzün zamanını değerlendirdiğimiz de ilk göreceğimiz bilgi çağı içerisinde olduğumuzdur. Teknoloji artık hayatımızın her alanında olmazsa olmazımız. Bugün kullandığımız teknolojiye baktığımızda, düne göre biyometriksel olarak artan bir ivme ile karşı karşıya olduğumuz görürüz. Gelecekte teknoloji hayatımıza daha yenilikler kazandıracak. İlgilendiğimiz her neyse dünyanın öbür ucunda bile olsa bir bilgisayar ekranı kadar yakın. İş imkânı ile alakalı da teknolojileri kullanıyoruz. Ama bazen teknoloji bizi en yakınımızdakine ulaşmakta çaresiz bırakabiliyor. Manüel anlamda da hayata bakmak mecburiyetindeyiz. İşte bu fuarda iş arayanlarla işçi arayanları buluşturmayı arzu ettik. Fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuardaki stantlar gezilerek incelendi. Fuarın açılışında iş başvurusunda bulunan vatandaşlar stantlardaki yetkililerde görüşme yaptılar.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29