www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İŞVERENLERE YENİ MEVZUATLAR ANLATILDI

İŞVERENLERE YENİ MEVZUATLAR ANLATILDI

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği(İMOS)´nin düzenlediği seminerde SGK, yabancı işçi çalıştırma ve değişen mevzuatla alâkalı bilgi verildi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği´nin düzenlediği ve SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz´ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar ve çok sayıda mobilyacı katıldı.

Bursa SGK il Müdürü Erhan Karaca´nın ve müdür yardımcısı Mustafa Yılmaz´ın SGK, yabancı işçi çalıştırma ile alakalı dikkat edilmesi gerekenler ve değişen mevzuatla alakalı yaptığı bilgilendirmenin ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Konu ile alâkalı bir açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ?Geçtiğimiz hafta vekilimizle birlikte İGİAD, MÜSİAD ve İtso temsilcilerimizle birlikte müdürümüzü makamında ziyaret etmiştik ve bu programı yapmaya karar vermiştik. Amacımız bugünlerde yaşanan teftişlerde en çok ağzımızı yakan konular hakkında birinci ağızdan bilgi almak ve dikkat edeceğimiz hususları anlamaktı. Ayrıca bildiğiniz gibi şu an ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de Suriyeli mülteciler var ve bu insanlar bir şekilde geçinmek için çalışmak zorundalar. Bu arkadaşlar bizim sanayide eksikliğini hissettiğimiz insan gücü eksiğini doldurma konusunda bizlere yardımcı oldular. Ancak bu mültecilerin çalışabilmesi için yerine getirilmesi gereken bazı prosedürler var ve bu prosedürlerde yaşanan sorunlar var. Bunları da bu akşam müdürümüzden öğrendik. Sizler aracılığıyla bir kez daha vekilimize, MÜSİAD ve İGİAD Başkanlarımıza bu programa verdikleri destek için teşekkür ediyorum.? dedi.

SGK İl Müdürü Erhan Karaca ise ?Öncelikle İMOS başkanımıza ve vekilimize teşekkür etmek istiyorum. Biz kurum olarak iş adamlarımızla bir araya gelip sıkıntıları dinlemek ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için elimizden geldiğince çalışmaya hazırız. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz gibi aktivitelerle bu hususlarda yaşanan aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Biz ne zaman istenirse gelir anlatımlarımızı yaparız. "diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19