www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İTFAİYECİLERDEN VEFA ÖRNEĞİ

İTFAİYECİLERDEN VEFA ÖRNEĞİ

Bursalı itfaiyeciler, 1991 yılında geçirdiği iş kazasında hayatını kaybeden itfaiye eri Mehmet Yaraş´ın kabrini ziyaret etti.

 

 

Bursalı itfaiyeciler, 1991 yılında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden meslektaşları, itfaiye eri Mehmet Yaraş´ı Teferrüç Sarıkaya Kabristanı´ndaki mezarı başında andı. ?İtfaiye Haftası´ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ve itfaiye personelleriyle merhum Yaraş´ın yakınları katıldı.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Duygusal anların yaşandığı törende, Yaraş´ın 1984´te teşkilata adımını attığını belirten Doğan, ?Arkadaşımız Mehmet Yaraş, gerek kişiliği gerekse mesleğine olan bağlılığıyla örnek bir insandı. 2005 yılında talebimiz değerlendirilerek Gençosman İtfaiyesi´nin önündeki sokağa Büyükşehir Belediyesi´nin oluru ile ?İtfaiyeci Mehmet Yaraş Sokağı´ adı verildi. 1991´de görevi başındayken elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz arkadaşımızı her yıl kabri başında anıyoruz? diye konuştu.

 

SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ

İtfaiyecilerin kendilerini topluma adayan fedakâr insanlar olduğunu anlatan Doğan, ?İtfaiyeci, gün gelir kendi hayatını hiçe sayarak alevlerin ortasında kalan insanlara dost elini uzatır. Doğal afetler karşısında çaresiz kalanların imdadına ilk yetişen yine itfaiyecidir. Bizler, görevimizin ne denli kutsal ve sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyiz. Bu bilincin bize yüklediği görev anlayışıyla, 24 yıl önce aramızdan ayrılan arkadaşımızı her yıl mezarının başında anıyoruz. Ruhu şad olsun? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36