İTFAİYEDEN YANGIN TATBİKATI

İTFAİYEDEN YANGIN TATBİKATI

İnegöl’de yaşayan vatandaşları yangın konusunda bilgilendirmek için yangın seminerleri düzenleyen İnegöl Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, dün İlim Yayma Cemiyeti Yusuf Şahin Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda yangın semineri düzenledi. Verilen seminerin

Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen’in de katıldığı seminerde konuşan İtfaiye eri Selçuk Şenay, yangının nedenlerinin başında, yangına karşı gerekli önlemlerin alınmamasının geldiğini ifade etti. Duman, yanık kokusu, alev gibi anormal bir durumla karşılaşan kişilerin soğukkanlılığını muhafaza etmesini isteyen Selçuk Şenay, “Paniğe sebebiyet vermeden çevresindeki kişileri uyarmalıdır. Yangın butonuna basarak alarm sistemini devreye sokmalı, yangın güvenlik merkezini olaydan haberdar etmeli ve İtfaiye`ye ihbar yapmalıdır.” dedi.

 

Yangını söndürmek için ilk müdahaleleri öğrenmenin gerekli olduğunu ifade eden Şenay, “Yangın konusunda bilgi sahibi olmak yeterli değildir. Söndürülmeden atılan bir kibrit veya sigara izmariti, kapatmayı unuttuğumuz LPG tüpü, ateşi söndürülmemiş ocak, fişi prizde unutulmuş ütü gibi ihmaller büyük yangınlara yol açabilir. İstem dışı oluşan olaylardan bazıları da kalorifer kazanının patlaması, elektrik kontağı gibi yangına neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Selçuk Şenay son olarak öğrencilere seslenerek, asılsız ihbarlar konusunda öğrencileri uyardı. Yapılan seminerin ardından yurdun bahçesinde kısa bir tatbikat yapıldı. Tatbikatta yurtta kalan öğrenciler yangın tüpünü ve yangın esnasında yapılacak olan kuralları uyguladı.

 

Düzenlenen yangın seminerinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, “Kent insanının ihtiyaçları noktasında birçok alanda hizmet veren İnegöl Belediyesi, itfaiye alanında da ciddi şekilde hizmet vermektedir. İlçedeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları ile kurum ve kuruluşlarda eğitim seminerleri ve tatbikatlarını düzenli olarak gerçekleştirmekteyiz. Afet olaylarında yaşanan can ve mal kayıplarını en aza indirmek konusunda İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak devamlı teorik ve uygulamalı eğitimler yaparak, afet olaylarına karşı insanımızı bilinçlendiriyoruz. Bugün de İlim Yayma Cemiyeti Kız Öğrenci Yurdunda sürekli olarak düzenlediğimiz eğitim seminerlerinden birini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

 

Eğitim seminerinin amacında da söz eden Yusuf Şen, olası yangın durumunda alınacak önlemler konusunda ortak bilinç oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00