İTSO seçimlerinde kritik sonuç

İTSO seçimlerinde kritik sonuç

Dün Gerçekleşen İnegöl Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimlerinde Metin Anıl´ın başkan adayı olarak gösterildiği beyaz liste 22, Zeki Şahin´in başkan adayı olarak gösterildiği mavi liste 22 meclis üyesi çıkardı. Seçime bağımsız olarak giren Mahmut Demirta

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılması planlanan ancak ertelenen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) seçimleri dün, meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleriyle başladı. Meslek Komiteleri ve Meclis üyeleri seçimlerinin kesinleşmesinden sonra 6 Nisan Cuma günü Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ile Birlik Genel Kurulu Delege seçimleri yapılacak.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ertelenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne (TOBB) bağlı tüm oda ve borsalarda seçimler dün itibariyle başladı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri de İTSO hizmet binasında dün saat 09.00´da, Meclis ve Komite üyelikleri seçimleriyle başladı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde 19 sandıkta 19 Komite üyesi olmak üzere toplam 3 bin 953 üyesi bulunan İTSO´da oy kullanma hakkına sahip bin 928 üye oy kullandı.

SONUÇLAR KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ

İTSO seçimlerinde saat 17.00´de sandıklar açıldı. İlçe Seçim Kurulu tarafından tutanak altına alınan oy sayımı sonucunda Metin Anıl´ın başkan adayı olarak gösterildiği beyaz liste 22, Zeki Şahin´in başkan adayı olarak gösterildiği mavi liste 22 meclis üyesi çıkarırken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş´ın temsilcisi olduğu turuncu lise ise 3 meclis üyesi çıkardı. Ayrıca 5.Nolu Meslek Komitesinde meclis üyeliğine aday olan mavi listenin başkan adayı Zeki Şahin, 62´ye 58 oyla komiteden seçilemedi. Seçimlerde 2 bin 634 oy kullanma hakkına sahip üyeden bin 928 oy kullanırken, katılım oranını yüzde 71 oldu.

İNEGÖL´E YAKIŞAN BİR SEÇİM OLDU

3. komitede meclis üyesi adayı olan İTSO Başkanı Metin Anıl, oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yaparak, ?Bugün İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının Meslek Komitesi seçimlerini yapıyoruz. Saat 17.00 itibariyle seçimler neticelenecek. Önümüzdeki hafta Cuma günü de Meclis Başkanlığı Divanı, Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri yapılacak. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri biliyorsunuz iki aşamalı yapılan seçimler. İlk aşaması bugün gerçekleşiyor. 19 meslek komitemiz var. 19 meslek komitemizden hemen hemen her grupta iki veya üç liste yarışıyor. Bu tatlı bir yarış. Bugün ki yarışma, rekabet İnegöl´de ki ticari aktivitenin de bir göstergesi. İnegöl ticaretinin hareketliliğinin bir yansıması. Biz tabi yıllardır İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına hizmet veren yönetimler olarak, oda seçimlerinin İnegöl´e ve İnegöl iş dünyasına yakışır bir şekilde tecelli etmesi konusunda çalıştık. Ve bu saate kadar da bu çalışmalarımızın neticesini görüyoruz. Gayet sakin ve güzel, İnegöl´e yakışır bir şekilde seçimlerimiz cereyan ediyor. İnegöl iş dünyasına hayırlı ve uğurlu olsun. Burası İnegöl iş dünyasının nabzının tutulduğu ve kalbinin attı yerdir. Önümüzdeki dönemde İnegöl ticaretinin ve sanayisinin sevk ve idare edecek arkadaşların seçileceği ve önümüzdeki dönemi yönlendirecek arkadaşların seçileceği bir seçim olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun? dedi.

İŞ DÜNYASININ İDDİASI SEÇİME YANSIDI

Seçime üyelerin yoğun katılım gösterdiği beliten Anıl, ?Yoğun katılımın sebebi İnegöl ticaretinin aktivitesinden kaynaklanıyor. İnegöl ticareti ne kadar iddialıysa, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri de bu iddiasını sürdürüyor. Zaten bu rekabet buradaki kaliteli yönetimlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu kaliteli yönetimlerde İnegöl ekonomisine daha iyi yerlere taşıyor? diye konuştu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07