İTSO´DAN TERÖRE KINAMA

İTSO´DAN TERÖRE KINAMA

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu tarafından, İstanbul´da meydana gelen terör saldırısı sert bir dille kınandı.

Oda binasında 13 Aralık 2016 tarihinde (dün) saat 11.30´da yapılan Yönetim Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, terör eylemleri ile Türkiye´nin birlik, beraberliğinin ve huzurunun bozulmasının hedeflendiğine dikkat çekildi.

SENARYOLAR TUTMAYACAK

Gündemdeki konuların görüşüldüğü İTSO Yönetim Kurulu toplantısının son bölümünde ülkede yaşanan son olaylar değerlendirildi. Toplantıda söz alan İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye´nin önünü kesmek isteyen güçlerin ülkede çeşitli senaryoları üst üste uygulamaya koyduklarını bu senaryolar ile Türkiye´nin ekonomik açıdan zor duruma düşürülerek kargaşa oluşturulmak istendiğini belirttiler.

TÜRKİYE´Yİ ZAFİYETE DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR

Güvenlik güçlerinin bir taraftan Doğu ve Güneydoğu´da diğer yandan da sınır ötesinde operasyonlar yaparak terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verdiği ve köşeye sıkıştırdıklarını vurgulayan İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye´ye karşı ekonomik alanda da bir dizi baskı yapılmak istendiğini söylediler. Tüm bunların Türk Milletinin ortaya koyduğu ortak irade ile boşa çıkarıldığını ifade eden İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, kırsalda zor duruma düşen terör örgütlerinin büyük şehirlerde yaptıkları terör eylemleriyle güvenlik güçlerini ve sivil insanları hedef alarak Türkiye´yi zafiyete düşürmek istediklerini belirttiler. Bunun son örneğinin Cumartesi, günü İstanbul´da yapıldığını ve onlarca güvenlik görevlisinin ve sivilin bu saldırıda şehit edildiklerini belirterek yapılan saldırı kınadılar.

KINAMA METNİ YAYINLANDI

Yapılan konuşmaların ardından İTSO Yönetim Kurulu üyeleri tarafından bir kınama metni hazırlandı. Kınama metninde şu görüşler dile getirildi: "Türkiye´de 15 Temmuz´da yapılmak istenen darbe girişimi Türk Milleti´nin ortak direnci ile püskürtülmüştür. Bu girişim sonrasında Milletimiz birbirine karşı daha sıkı kenetlenmiştir. Bu durum Türkiye´nin geleceğini karartmak isteyen dış güçler ve içimizdeki hain işbirlikçileri rahatsız etmiştir. Bu nedenle, kentlerimizde bombalar patlatarak güvenlik güçlerimiz ve sivil insanlarımız şehit edilmektedir. Bunun son örneğini Cumartesi günü İstanbul´da yaşadık ve milletçe derin bir yasa büründük. Vatandaşlarımızdan beklentimiz; bu tuzağa düşmemeleri, birliğimizi korumak üzere teröre karşı tek ses, tek yürek olmalarıdır. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere teröre karşı hep birlikte direnmeliyiz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyelim. Oyuna gelmeyelim. Gün, birlik olma günüdür. Millet olarak daha çok kenetlenmeliyiz. Bu hain ve alçak saldırılar devletimizi ve milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacaktır. Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. Toplumumuzun bütün kesimleri ile birlikte İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız. İnanıyoruz ki, ülkemizin her karış toprağında huzurun ve refahın hâkim olduğu günleri çok yakında göreceğiz. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Allah, vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın.?

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22