İTSO´DANBELGE DESTEĞİ

İTSO´DANBELGE DESTEĞİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, tehlikeli meslekler grubunda faaliyet gösteren üyelerinin çalışanlarınınmesleki yeterlilik belgesi alabilmeleri için odaya başvurmalarını istedi.

 

Dün yazılı bir açıklama yapan Oda Başkanı Metin Anıl, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini hatırlattı. Başkan Anıl, sonrasında Bakanlığın 2015/1 sayılı Tebliğ ile söz konusu 40 mesleği belirlediğini ifade ederek, ?Yakın bir zamanda da diğer tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde de zorunluluk getirilmesi bekleniyor? dedi.

 

GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Metin Anıl,söz konusu belgelerin alınması için üyelerin olan iş yeri sahiplerine kolaylık sağlamak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi A.Ş. (MEYBEM. A.Ş) kurulduğunu vurguladı. Anıl, kurulan şirketin tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçme ve değerlendirmesini yapacağını ifade etti. Anıl,?Tebliğde tanımlanan 40 tehlikeli ve çok tehlikeli sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz odamıza başvurduklarında, çalışanları için gerekli belgeleri almaları konusunda gereken desteği vereceğiz. MEYBEM A.Ş dün itibariyle 12 alanda TÜRKAK´tan akredite oldu? şeklinde konuştu.

 

SINAV VE BELGELENDİRME TÜRLERİ

MEYBEM A.Ş. tarafından yapılacak olan sınav ve bilgilendirme türlerinin; ?Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Revizyon 02 Seviye 3, Betonarme Demircisi Revizyon 02 Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Revizyon 01 Seviye 3, Sıvacı Revizyon 02 Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC, Programcısı Seviye 5, Metal Saç İşlemeci Seviye 3, Metal İşlemeci Seviye 4? olacağı ifade edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00