www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İYİ FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

İYİ FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?Artık fikir gölü adında bir proje başlatıyoruz. İyi bir öneri ve fikir varsa ödül vereceğiz.? dedi.

İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı, 16´sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi ve 2 takrir maddesi olmak üzere toplam 27 maddenin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı, 16´sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi ve 2 takrir maddesi olmak üzere toplam 27 maddenin görüşülmesiyle gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, yeni görevi ile ilk kez meclise katılım sağladı. Alper Taban´dan boşalan Belediye Meclis üyeliğine ise Ersan Nari getirildi.

MECLİSE TEŞEKKÜR

Toplantı öncesi bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?8 Kasım´da gerçekleştirmiş olduğumuz İnegöl Belediye Başkanlığı ile ilgili olan meclis toplantısında meclis üyelerimizin oylarıyla göreve geldik. Bizlere destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben de sizler gibi seçilmiş bir meclis üyesi olarak 3,5 yıldır bu koltuklarda görev yaptım. Bu mecliste çok ciddi bir olgunluk olduğunu söyleyebilirim. Aldığımız kararların hemen hemen büyük çoğunluğunu oy birliktelikleriyle hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de bu güzelliğin, olgunluğun, birlikteliğin azami ölçüde devam ettirileceğini ifade etmek istiyorum. Teveccühleriniz için teşekkür ederim. Benim yaptığım görevden sonra Belediye Başkanlığı görevine gelmemin ardından benim yerime gelen bir arkadaşımız var, Ersan Nari. Ona da yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah o da şehrimize en güzel şekilde hizmet edecektir? dedi.

Belediye meclisi, yoklamanın ardından Kasım ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde sunulması ile devam etti.

TABAN İNEGÖL´E KULAK VERECEK

Belediye personellerinin ödüllendirilmesi çalışmasına yeni bir format kazandırdıklarını ifade eden Alper Taban, ?Artık fikir gölü adında bir proje başlatıyoruz. Fikir gölü projemiz, arkadaşlarımızın fikirleri, önerileri, yenilemeler, inovatif düşünce ne varsa hepsini arkadaşlarımıza ulaştırarak, kendilerinden geri bildirimler bekleyeceğiz. Bu geri bildirimlerden değerli bulduklarımızı değerlendireceğiz ve o arkadaşlarımızı ödüllendireceğiz. İşin formatını değiştiriyoruz. Artık iyi bir öneri, fikir varsa ödül vereceğiz. Düzenli, tertipli çalışmak olmak zorunda ama bunun yanı sıra öyle bir fikir gelsin ki, burada belediye yapılan işten, maliyetten tasarruf etsin, vatandaşımız daha etkin hizmet alsın. Dolayısıyla kaynaklarımızı daha etkin kullanmış olalım. Bunun bir büyüğünü İnegöl için düşünüyoruz. İsmini şimdi zikretmeyeceğim. Kamuoyu bilgilendirmesinde bulunacağım. Ortak akıl çerçevesinde işlerimizi sürdüreceğiz. Sadece iktidar, muhalefetle değil, şehirde yaşayan tüm kesim ve grupların fikrini alarak değerlendireceğiz? dedi.

HİZMET KALİTELERİ ÜST DÜZEYDE

Gündemin 13. Maddesinde yer alan Yer Tahsisi konusunda Alanyurt Belediye Hizmet Binası mevkiinde bulunan 400 metrekare Belediyeye ait alan İŞ-KUR İnegöl Şube Müdürlüğüne 2 yıl içerisinde inşaatına başlanmak şartıyla 25 yıllığına tahsis edildi.

Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İŞ-KUR artık çok aktif çalışan ve kabına sığmayan bir kurum. Bugün de İstihdam Fuarının değerlendirmesini yapmıştık. O kadar verimli oldu ki, devamını getirmeyi planlıyoruz. Artık işverenin ve iş arayanın buluştuğu bir mekân haline geldi. Her iki grubun da bir kurum temsilcisi var ve ciddi manada takipler yapıp bilgilendiriyorlar, teklifler yapıyorlar. Geldikleri durum çok çok güzel. Kedilerine teşekkür ediyoruz. İŞ-KUR´un da daha güzel bir alanda hizmet etmesi için bu bölgenin tahsisini sağlamak istiyoruz? dedi.

KİRA BEDELLERİNE YÜZDE 10 ZAM

Kira Bedellerinin 2018 yılı için güncellenmesi maddesinde konuşan Alper Taban, ?Geçen sene bu konuyla ilgili komisyonumuz çalışmıştı. Bununla alakalı rakamların çok yükseldiği ifade edilmişti. Komisyonumuz bunu yaparken yerinde incelemelerde bulundu. Belediyenin malı kamu malıdır. Değerinin altında olmaması gerekir. Piyasa şartları göz önünde bulundurularak bir denge kurulmaya çalışıldı. 1 yıl önce yapılan çalışma böyle yapılmıştı ama bu sene tefe-tüfe dikkate alınarak yüzde 10 oranında zam yapılacaktır? dedi. Konuşmanın ardından görüşülen madde oy birliği ile kabul edilerek belediyeye ait bölgelerin kiraları yüzde 10 zamlandı.

ŞEHİDİN İSMİ PARKA VERİLDİ

Cerrah Mahallesi girişinde kısa süre önce hayata geçirilen yeni park alanına Meclisin 23. Maddesinin görüşülmesi sonucu Şehit Astsubay Mehmet Karakaşoğlu Parkı ismi verildi.

ERSAN NARİ´YE BİR GÖREV DAHA

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bursa Belediyeler Birliği bizim üye olduğumuz bir kuruluş. Ben bu grupta bulunuyordum. Benden sonra benim yerime gelecek arkadaşın belirlenmesini gerçekleştireceğiz? dedi. Yapılan açık oylama sonucunda İnegöl Belediye Meclisine Alper Taban´ın yerine gelen Ersan Nari´nin Bursa Belediyeler Birliği´nde asil üye olarak görev yapmasına karar verildi.

KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU

Kısa Film Yarışması maddesinde konuşan Alper Taban, ?Kent Konseyi´nin çalışması neticesinde, Belediyemizle ortaklaşa düzenlenen bir program. Daha önce benzerlerini milli eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapmıştık. Gençlerimizin çevre, şehir, kentlilik bilinciyle alakalı istenilen noktaya getirilmesini istiyoruz. Gençlerimiz başta kendilerinde beraberinde de etraflarındaki diğer gençlere farkındalık oluşturacaklar. Burada başarıya ulaşanlara ödüller vereceğiz? dedi. Görüşme sonucunda 1´inciye 5 bin TL, 2´nciye 2 bin 500 TL, 3´üncüye ise bin 500 TL, mansiyon ise 500 TL ödül verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

2018 EVSEL KATI ATIK TARİFELERİ BELİRLENDİ

Plan Bütçe Komisyon Başkanı Berat Ertopuz, ?27.10.2010 tarih 27742 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinde Belirtilen Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince 2017 yılı Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifelerini belirlemek üzere Komisyonumuzca 06.12.2017 tarihinde saat 09.30´da Belediye Ek Hizmet Binası Mali Hizmetler Müdürlüğünde 2018 Yılı Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifelerini belirlemek üzere çalışmalar başlatıldı. 75 bin 673 adet konut abonesi, 13 bin 596 adet küçük işletme abonesi, 136 adet orta ölçekli, 18 adet de büyük ölçekli işetme abonesi bulunuyor. Küçük, orta ve büyük işletmelerde 0-50 arası işçi çalıştıran küçük, 51-250 orta ölçekli, 250 üstü çalıştıranlar ise büyük ölçekli olarak isimlendirilmişlerdir. İnegöl Belediyesi´nin yıllık temizlik maliyeti 14 milyon 715 bin 69 TL´dir. 2017 yılı içinde tahsil edilen 1 milyon 623 bin 949 TL çevre temizlik vergilerinin minhaedilmesi neticesinde toplam sistem maliyeti 13 milyon 91 bin 120 TL´dir. Konut için abone başına her ay 10 TL+KDV, küçük ölçekli işletme abone başına her ay 19,75 TL+KDV, ortaölçekli işletme abone başına her ay 380 TL+KDV, büyük ölçekli işletme abone başına her ay 800 TL+KDV olarak belirlenmiştir. Ayrıca su aboneliği olmayan konut ve işyerlerinden her abone için belirlenen aylık ücret tarifesinin 12 ay ile çarpımı sonucu bulacak tutar Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksit halinde belediyemizce tahsil edilecektir? dedi.

?ÇALIŞMALARIMIZ KİRLETMEMEK ÜZERİNE OLACAK?

Konu ile ilgili konuşan Başkan Taban, ?Şehirde temizlik hususunda işi sevk ve idare noktasındayız. Bunları da kendi şahsi paralarımızla yapmıyoruz, kirleten öder prensibiyle çözülmüş oluyor. Şehirdeki kirlenmeyi çözebilirsek şehir hem beraberinde daha temiz olacak hem de maliyetler düşecek. İnşallah çevre komisyonumuz da bu konuda epey mesafe aldı. Danışman bir firmadan destek aldık. Temiz tutmanın sadece daha fazla insan ya da araç gereçle temizleyerek olmayacağına kanaat getirdik. Bundan sonraki çalışmalarımız kirletmemek üzerine olacak. Gerekli duyuruları yapıp daha temiz bir şehir için mücadele edeceğiz. Bu anlamda tünelin çıkışını görüyoruz. Temiz kalmamak için hiçbir sebep yok ama özveriyle çalışmamız lazım? dedi. 

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87