İZCİLER BURSA SEFERİNDE

İZCİLER BURSA SEFERİNDE

2014-15 eğitim-öğretim yılı içerisindeki ilk kampını gerçekleştiren İnegöl Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, Bursa Demirci Köy Sosyal Tesisleri'nde Bursa`dan da kulüplerin katılımı ile hafta sonu kampını tamamladı.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan kamp, aday izcilerin de izcilik hayatlarındaki ilk adımları oldu. Çok eğlendiğini ifade eden izciler bir daha ki kampı ip ile çektiklerini dile getirdiler.

KAMPI UZATMAMIZ İSTENDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, “2014-15 eğitim-öğretim yılı içerisindeki ilk kampımızı Bursa Demirci Köy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdik. Bizimle birlikte Bursa`dan 3 izci kulübü daha yer aldı. Çocuklarımızın çoğu yaşça küçük olmasına rağmen ortama ayak uydurdular. Hatta kampın son gününde izcilikte ateş yakılır ve ayrılık olacağı için duygulu anlar yaşanır. Çocuklarımız bu atmosferden ve yapılan etkinlikten hoşnut oldukları için kampı uzatmamızı hatta bir kaç gün yine etkinliklere devam etmek istediler” dedi.

ÇOCUKLARA HEM DİNİ HEM OKUL EĞİTİMLERİNDE KATKI

Çocukların doğa şartlarında toplu hareket ettiklerini ve yaş gruplarına göre de kendilerini hayata hazırladıklarını ifade eden Baykul, “Çocuklarımız yaş olarak ufak oldukları için bazı sözlerimizi idrak edemeseler de kampımız çok faydalı geçti. Bizim amacımız çocuklarımızı şehirlerin dışında gerçek ve doğal koşullarda geliştirmek. Biz gerekli bilgileri uzmanlar tarafından çocuklarımızın eğitimleri için sefer ediyoruz. İnegöl`de en aktif kulübüz. Çocuklarımızın hem dini hem de okul eğitimlerine katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA MİLLİ BİLİNÇ AŞILAMAK İSTİYORUZ

Kampların sürekli olarak devam ettiğini, bu nedenle İnegöllü ailelerinden kendi çocuklarının daha akil alanlarda bulunmaları için kulüplerine davet ettiğini belirten Baykul, “İnegöllü ailelerimizin çoğu çocuklarını bu gibi yerlere gönderirlerse, çocuklar doğal olarak dışarıdan etkilenmez. Arkadaşlarıyla daha iyi geçinmeyi akıllarına yer ederler. Kaldı ki biz burada gereken desteği, gerek okul gerek dini gerekse de Milli değerleri kendilerine aşılamaya çalışıyoruz. Bakın yarın (bugün) Çanakkale kampımız var. Oraya gereken değeri vermiyoruz. Ama biz kulüp olarak Milli bilinci çocuklarımıza aşılamak için sürekli Çanakkale`de kamplar yapıyoruz ve yarın da yine Çanakkale kampına gideceğiz” diye konuştu.

GEÇ KALMAYIN!!!

Türkiye`deki gençliğin tamamına bakıldığı zaman nelerle karşılaşıldığını herkesin bildiğini aktaran Şaban Baykul, “Çocuklarımız dışarıdan gerekse de sanal ortamlarda kendilerine bir hayat edinmiş. Biz bunları değiştirmek adına elimizden gelen gayreti sarf etmeye ve çocuklarımızı o tür ortamlardan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Bu sadece bizim yapabileceğimiz bir iş mi? Öncelikle aileler çocukların ahlaki değerleri için sosyal olarak spor kulüplerine veya benzeri yerleri değerlendirmeleri gerekir. Bu konularda geç kalındığı zaman nelerin başımıza geldiğini artık Türkiye şartlarında herkes biliyor” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54