JANDARMA TACİRLERE GEÇİT VERMİYOR

JANDARMA TACİRLERE GEÇİT VERMİYOR

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 farklı uyuşturucu operasyonunda 835 gram kubar esrar ve 100 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

 

 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından 18 Eylül ve 25 Eylül tarihlerinde Bursa´da farklı adreslere gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

Edinilen bilgiye göre olaylardan ilki 18 Eylül tarihinde Bursa´da Kurşunlu ve Küçükyenice Mahallelerinde meydana geldi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı´nca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Kurşunlu Mahallesi´nde ikamet eden H.T. (34) ve Küçükyenice Mahallesi´nde ikamet eden Y.D. (34) isimli şahısların uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıklarının öğrenilmesi üzerine gerekli adlî izinler alınarak operasyon düzenlendi.Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kurşunlu J.Krk.K.lığı ekipleri ve Uyuşturucu Madde Arama Köpek Unsuru ile birlikte şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda H.T. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, Y.D. isimli şahsın yapım halinde olan evinin 3. katında eşyalar arasında saklı 505 gram kubar esrar ele geçirildi.Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı ile ele geçirilen kubar esrar incelenmek üzere Kriminal Daire Başkanlığına gönderilirken, şüpheli Y.D. (34) isimli şahıs ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

 

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

İkinci operasyon ise 25 Eylül tarihinde Mustafakemalpaşa´da gerçekleştirildi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı´nca planlı faaliyet çalışmalarına dâhil edilen, ?Uyuşturucu  Madde İmal ve Ticareti´ konusunda yapılan çalışmalar sonucunda Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan alınan arama kararı ile şüpheli R.Ş. (44) ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada 10´ar gramlık paketler halinde 8 paket satışa hazır 80 gram kubar esrar ve genişletilen aramada R.Ş.´nin evinin yaklaşık 200 metre ilerisinde köy halkından olan Ş.B. (58)´ye ait bahçenin yanında bulunan etrafı açık herkesin kullanabileceği kulübede yapılan aramada 100 gram kenevir tohumu ve 250 gram kubar esrar ele geçirildi.Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatıyla şüpheli R.Ş. (44) ve Ş.B. (58) alınan ilk ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Ele geçirilen maddeler ile ilgili adli işlemler devam etmektedir.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07