www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kültür sanat şenliği başladı

Kültür sanat şenliği başladı

Düzenlediği programlar ve sahne gösterileriyle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, 2018-2019 kültür sanat sezonunun açılışını gerçekleştirdi.

Düzenlediği etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte sona eren salon programlarına yeniden başladı. Soğuk kış günlerinde ilçe halkının içini ısıtacak sahne gösterileri ve programlara ev sahipliği yapan Beşinci Mevsim Kültür Merkezi, Cuma akşamı yeniden kapılarını sanata açtı.

KÜLTÜR SANATI ÖNEMSİYORUZ

2018-2019 Kültür Sanat Sezonu açılışı, 19.00´da İnegöl´de kültür ve sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi. Kokteylde kürsüye çıkarak kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün sevinçliyiz, mutluyuz, kültür sanat sezonumuzu açıyoruz. Artık biraz böyle sonbahar mevsimi, kışa doğru geçiyoruz ve hep birlikte inşallah çok güzel organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bildiğiniz gibi şehrimiz genç nüfusuyla, yetişkin nüfusuyla, öğrenci nüfusuyla gerçekten kalabalık bir şehir. Yaklaşık 300 binlik bir nüfusa sahibiz. Bizler de bu şehirde belediye olarak hizmetlerimizi sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak belediyecilik deyince akla ilk olarak alt yapı hizmetleri, üst yapı hizmetleri gibi geliyor. Ama kültür sanatı da bizler kesinlikle önemsiyoruz. İnşallah sizlere güzel bir kültür sanat sezonu hazırladığımızı iddia ediyoruz. Sizleri tüm programlarımıza bekliyoruz. İlk gösterimiz de bu akşam kokteylin ardından başlayacak. Programlarımızı sosyal medya üzerinden, İnegöl Belediyesi´nin web sayfasından takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Çözüm Merkezimize iletişim bilgilerinizi bırakırsanız sizlere mesaj yoluyla da etkinliklerimizi duyurabiliriz? dedi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kokteyl sonrası, sezonun ilk gösterisi olan ?Evli ve Zavallı? yetişkin tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyunda Ekranların tanıdık yüzü Buse Sinem İren ve Seymen Aydın´ın rol aldığı kadın erkek ilişkilerini esprili bir dille ele alan ?Evli ve Zavallı? isimli komedi türündeki tiyatro oyunu, İnegöl Belediyesi kültür sanat sezonunun ilk sahne gösteriminde ilçe halkıyla buluştu. Yaklaşık 1 buçuk saat süren oyun, salondakileri kahkahaya boğdu.

DIN-ERKEK SORUNU MİZAHİ BİR DİLLE ELE ALINDI

Belediye Başkanı Alper Taban´ın da katıldığı tiyatro gösterimine, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Kadın-erkek sorununu mizahi bir dille ele alan oyunda; izleyiciler önce Taş Devri´ndeki homosapiens Temel ve homosapiens Fadime´yle tarihteki ilk kadın erkek çatışmasına şahitlik etti. Aynı görüp günümüzde ve 2300 yılındaki Temel ile Fadime´yle de devam ederek bu çatışmanın nasıl ve neye dönüştüğü anlatıldı. Canlı müzikle desteklenerek 3 bölümden oluşan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren oyunun diğer bir farklı yanı ise barkovizyonda sürekli küçük skeç ve video görüntülerin dönüyor olmasıydı.

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87