KABAK FESTİVALİNE İNEGÖL DAMGASI

KABAK FESTİVALİNE İNEGÖL DAMGASI

Seydi Baba Lezzet Durağı´nın işletmecisi Seydi Oktay, jüri üyesi olarak katıldığı Bilecik Kızıldamlar Köyü 2. Geleneksel Kabak Festivali´nde protokol üyelerine özel olarak hazırladığı spesiyal kabak tatlılarıyla damga vurdu.

 

4 Ekim tarihinde Bilecik´in Kızıldamlar Köyü´nde düzenlenen 2. Geleneksel Kabak Festivali´ne jüri üyesi olarak katılanSeydi Baba Lezzet Durağı işletmesi sahibi Seydi Oktay,özel istek üzerine protokol üyeleri için hazırladığı 5 farklı tarzdaki kabak tatlılarıyla festivale damga vurdu.

 

?ORGANİZASYONA İNEGÖL İMZASINI ATTIK?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seydi Oktay, ?Bu yıl 2´ncisi yapılan festivale beni jüri üyesi olarak davet ettiler, biz de bu nazik daveti kabul ettik. Ben kabağın farklı farklı şekillerde pişirilebileceğini ve çok versiyonlarını yaptığım için bunu halka göstermek üzere birkaç kalem kabak pişirerek oraya gittim. Bütün dünyada herkesin çöpe attığı kabağın iç püsküllerinden, vitamin değeri en yüksek olan yeri olan püsküllerinden yaptığımız saray sarması denilen güzel bir tatlımızı sütlü ve böğürtlenli yaptık, kızılcıklı kabak tatlısı yaptık, karadutlu kabak tatlısı bir de kirazlı kabak tatlısı yaparak buradan Kızıldamlar Köyüne götürdük. Bizim pişirdiğimiz kabaklar çok büyük ilgi gördü. Oradakiler hep üreticiler. Kabağı en güzel üreten insanların kabaklarını yarıştırdığı bir alandı. Büyük bir organizasyon. Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı´nın katkısı var. Köy adına güzel bir organizasyon yapılmış. Bilecik Valiliği bu konuyu çok desteklemiş. İstanbul´dan 30´a yakın STK vardı. Tüccarlar vardı. Üreticiler en iyi yetiştirdikleri kabakları orada sergilediler, biz de bunları değerlendirmeye aldık. Derecelendirmede bulunduk. İlk 3´e gelen kabakları Seydi Baba Lezzet Durağı´na hediye olarak verdiler. Halbukiorada onlara büyük talep vardı ama onlar bizim gösterdiğimiz önemsemeden dolayı bize böyle bir jest yaptılar. Şampiyon kabakları şuanda Seydi Baba Lezzet Durağı´nda sergiliyoruz. Bunları İstanbul´dan restoran sahipleri istediler, bedel ödemek istediler ama onlar satmayarak bize verdiler. Orada kabağı en iyi pişiren, çok versiyonlarını yapan insan olarak lanse edildik. Şuana kadar Seydi Baba Lezzet Durağı´nda 52 çeşit kabak tatlısı pişirdik. Bunları da işletmemizde gelen müdavimlerimize, müşterilerimize sunduk. Oraya götürdüğümüz kabaklar da İnegöl´ün Kurşunlu Mahallesi´nin kabaklarıydı. İnegöl´de de güzel kabaklar yetişiyor ama bunlar iyi organizasyonlarla topluma sergilenemiyor. Güzel bir organizasyona İnegöl imzasını attık. Protokol üyelerine benim pişirdiğim kabaklar ikram edildi ve farklı versiyonlarda kabağın pişirildiği görülünce orada İnegöllü olarak herkesin dikkatini çektik. Kabak festivalinin favorisi İnegöl´dü. Hoş oldu. Bizden çok memnun kaldılar. Kabağın sadece klasik kabak tatlısı olarak pişirilmekten öte geçmeyen bu günlerde kabağın çok çeşitli pişirilebileceğini insanlarımıza anlattık. Kavurması olabilir, çorbası olur, tatlısı çeşit çeşit olur diye anlattık. Velhasıl kabak konusunda bir çığır açtığımızı gösterdik. Bu bizim için büyük bir başarı. Biz bunları hobi olarak yapıyoruz, ben bu işin sanatçısıyım. Ben olayın sanatsal yönüne bakıyorum. Onun için en güzel şekilde bunu sunduğumuzu düşünüyorum. Arzu edenler gelip bu şampiyon kabakları burada görebilirler? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22