www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kabak tadı verdi!

Kabak tadı verdi!

Yıllardır vatandaşların ve çevre esnafın şikayetine rağmen bir türlü çözüme kavuşmayan pazartesi pazaryerindeki trafik, parklanma ve görüntü kirliliği artık kabak tadı verdi.

Mahmudiye Mahallesi mobilya sanayinde pazartesi günleri kurulan pazaryeri, İnegöl’ün 10’larca sorunundan sadece biri.

Pazarın kurulduğu Pazartesi günleri yaşanan trafik ve parklanma sorunu çevre esnafının da, pazara aracıyla gelen vatandaşlarında canından bezdirmiş durumda.  

ESNAFTA, SÜRÜCÜLERDE İSYAN HALİNDE

Yıllardır gazetelerin haberlerine konu olan ve eleştirilerinin odağı haline gelen pazaryeri ile ilgili herhangi bir adım atılmış değil. 

İnegöl’ün en hareketli Caddelerinden Kasım Efendi ve Sanayi Caddesinin ortasına kurulan pazaryerinin yol açtığı sorunlar kangrene dönüşürken, yetkililerin şikâyetleri duymazdan gelmesi çevre esnaflarını ve vatandaşları hayretler içerisinde bırakıyor.

Yeterli park yeri olmadığı için işyerlerinin önüne sabahın erken saatlerinde bırakılan pazarcı araçlarının yanı sıra, pazara araçlarıyla gelen vatandaşların yolu tek şeride düşüren parklanmaları nedeniyle trafiğin her dakika kilitlendiği pazaryerinde çevre esnafı artık çözüm istiyor. Sık sık tıkanan trafik nedeniyle korna seslerinden bıkan esnaf ve 100 metrelik caddeyi dakikalarca geçemeyen sürücüler patlama noktasında geldi.

Pazartesi pazaryerindeki sorunu, her hafta yaşamak durumunda kalan ve öfke patlaması yaşayan çevre esnafının yanı sıra,  soruna çare arayan gazetecilerin ve siyasilerin çeşitli önerilerine kulak tıkayan Başkan Taban’ın, acaba yetkileri alındı da bu konuya onun için mi duyarsız kalıyor. Merak ediyoruz. Yada şikayetleri ve önerileri ciddiye mi almıyor, muhatap mı kabul etmiyor…

Düzenlenen her açılışa ve etkinliğe koşa koşa giden Başkan Taban’ı, yıllardır şikayetlerin odağı haline gelen Pazartesi pazarına da, özellikle akşam saatlerinde gelip alışveriş yapmaya ve esnafı dinlemeye  davet istiyoruz.

Başkan Taban lütfen gelsin de şu ara sokaklara bırakılan araçların trafiği nasıl tıkadığını, malzeme indirecek ya da müşteri ağırlayacak esnafın nasıl zorda kaldığını yerinde görsün. 

Ancak Sanayi Caddesi kavşağında sık sık yaşanan hasarlı yada yaralamalı kazaların önlenmesi için sunulan kasis önerisini bile aylardır yapmayan/yapamayan Başkan Taban’ın, pazartesi pazaryerindeki trafik, parklanma ve görüntü kirliliği gibi şikayetlere çözüm bulacağına inancımız azalmış durumda.

Başkan Taban’ın “Ne yapabilirim ki, benden öncede bu sorun vardı, benim yetkilerim eski başkanlar gibi değil,” vs. gibi bir bahanesi varsa şayet, kendisine esnaflardan gelen birkaç öneriyi arz edelim

1- Cumartesi günleri kurulan pazaryeri de, aynı gün gerek ilçe stadında, gerekse kapalı spor salonunda oynanan spor müsabakaları için sorun teşkil etmektedir. Cumartesi ve Pazartesi pazarının günü yer değiştirildiğinde, her iki pazaryerindeki sorunlar çözülmüş olacaktır.

2- Pazartesi pazarının gününün Mesudiye Mahallesi’nde Pazar günleri kurulan pazaryeri ile değiştirilmesi. Mobilya Sanayinde kurulan pazaryerinin Pazar gününe alınması halinde trafik sorunu çevre esnafın kapalı olması nedeniyle ortadan kalkacak,  pazara gelenler rahatça alışverişini yapacaktır. Bu durumda çevre esnafın mal indirme bindirme, müşteri ağırlama gibi sorunu ortadan kalkacaktır.

3- Sanayi’nin göbeğine yıllar önce yapılmış, amatör kulüplerin antrenman ve maç yaptığı Kurtuluş Spor Tesisinin şehrin başka bir bölgesine yapılarak, o bölgeye modern, alışverişe gelenlerin araçlarını park edebileceği otoparkın olduğu, yazın serin kışın sıcak bir pazaryerinin yapılması halinde, gününün değiştirilmesine gerek kalmayacağı, bu suretle de şikayetlerin son bulacağı, keşmekeşliğin ortadan kalkacağı aşikardır…

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51