Kaçak İnşaata Geçit Yok

Kaçak İnşaata Geçit Yok

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak inşaata geçit vermiyor. Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt, 2012 yılında kaçak olduğu tespit edilen 53 inşaatla ilgili zabıt tutulduğunu açıkladı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt, 2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

 

2012 yılında 2 bin 854 iş yerinin denetlendiğini belirten Hüseyin Kurt, “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda 561 adet sıhhi-gayrisıhhî-umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırma öncesi ve sonrası kontrol ve denetimi yapılarak ruhsat verildi. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı talebinde bulunan işyerlerinin fiziki durumları incelendi. İzin almadan açılan ve mevzuat hükümlerine aykırı davranan 12 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri sebebi bir tutanakla belirlenmek ve mühürlenmek suretiyle kapatıldı. Ayrıca faaliyetleri esnasında çevresinde yaşamı olumsuz etkileyen düğün salonlarına gerekli uyarılar yapılarak ve yaptırımlar uygulanarak bu salonlar belirli bir seviyeye getirildi” dedi.

KAÇAĞA GEÇİT YOK

2012 yılında toplam 770 zabıt tutulduğunu ifade eden Hüseyin Kurt, 552 kaçak inşaat kontrolü yapıldığını ve bu kontrollerde kaçak olduğu belirlenen 53 kaçak inşaata zabıt tutulduğunu bildirdi. Kurt, bu inşaatların çoğunda kapı ve pencereler ile yükseklikte hata olduğunu, bu sebeple düzeltme yapılarak para cezası kesildiğini kaydederken, tamamı kaçak olan inşaatların da yıkıldığını söyledi.

DENETİMLER ARTTIRILDI

2012 yılında halk sağlığı alanında yaptıkları çalışmalardan da söz eden Hüseyin Kurt, “Ekmek fırınları, simit fırınları, lokantalar, pide salonları, kasaplar, manavların ve gıda imalathanelerinin denetimi yapıldı. Denetimler sırasında uygunsuz ortamda çalışan esnafa zabıt tanzim edildi. Eksik gramajlı yâda etiketsiz imal edildiği anlaşılan ekmek, pide, simit ve benzerleri ürünler müsadere edildi” şeklinde konuştu. 

65 TON KAÇAK KÖMÜR ELE GEÇİRİLDİ

Hava, çevre ve gürültü kirliliğini önleme adına yaptıkları çalışmalardan da bahseden Kurt, şöyle konuştu: “2872 Sayılı çevre kanunu gereğince ilçemizde sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işyerlerinin sünger ve atık yağlarını yakmamaları ve hava kirliliğine mahal vermemeleri konusunda çevre il müdürlüğü ile koordineli olarak çalışmalar yapıldı. Yaşam koşullarını olumsuz etkileyen firmalara gerekli tedbirler aldırıldı. 2012 yılında uygunsuz olduğu anlaşılan 65 ton kömür şehir dışına çıkarttırılarak ilçeden uzaklaştırıldı. İlçemizin muhtelif yerlerinde hurda ve atıl durumda terk edilmiş, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan araçlar kaldırıldı. Su israfında bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunularak su israfının önüne geçilmeye çalışıldı. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlar hakkında gerekli işlem yapıldı. BOSKİ ve Zabıta Müdürlüğü tarafından tespit edilen kaçak su kullanımlarına tutanak ve zabıt tanzim edildi.  İlçemizdeki nüfusun artması nedeniyle, yeni imara açılan yerlerde yaşamı olumsuz şekilde etkileyen hayvan ahırları temizletilerek kapatıldı. Kayıtsız faaliyet gösteren seyyar esnaflar faaliyetten men edildi.”

CUMARTESİ PAZARI TAŞINACAK

2013 yılında yapılması planlanan faaliyet ve çalışmalara da değinen Hüseyin Kurt, “Ulaşım master planı çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte koordine edilecek. Pazartesi pazarı daha kullanışlı bir şekilde modernize edilecek. Cumartesi pazarı ise hastane binasının bu bölgeye taşınması sonucunda, araç trafiğini olumsuz yönde etkileyeceği düşünülerek, yeni bir yere taşınacak. Özellikle sisli havalarda çokça ihtiyaç duyulan yol çizgileri ve sis uyarı reflektif işaretlemeler yenilenecek” dedi.



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00