Kaçak Kömüre Geçit Yok

Kaçak Kömüre Geçit Yok

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak kömüre geçit vermiyor. Dün 35 kömür firmasını denetleyen zabıta ekipleri, İnegöl’de kaçak kömür satışına rastlanmadığını söyledi.

 

İnegöl Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte kaçak kömür satışı yaparak, kayıt dışı gelir elde edilmesi ihtimaline karşı tedbirlerini arttırdı. Yılda yaklaşık 30 bin ton kömürün tüketildiği İnegöl’de kaçak kömüre geçit vermeyen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün 35 kömür firmasına yaptıkları baskınla kömür denetimi gerçekleştirdi.

İNEGÖL’E KAÇAK KÖMÜR GİRMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Denetimlerin bir kısmına katılan Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, kış aylarının başlaması sebebiyle ilçemizde odun-kömür satışlarının da hareketlilik kazandığını belirtti. İnegöl Belediyesi olarak kaçak kömür ve standartlara uymayan kömürlerin şehre girişi noktasındaki mücadeleyi sürdürdüklerini de ifade eden Şen, “Bu konudaki denetimlerimizi de sıkı tutuyoruz. İlçemiz coğrafi konumu itibari ile çukur bir alanda kurulu olması ve gerek hava akımlarının azlığı, gerekse şehrin basık konumu sebebi ile yoğun hava kirliliğinin etkisi altında bulunuyor. Bunun yanında şehrimizin mobilya ve sanayi kenti olması, kaçak ve bilinçsiz kömür kullanımı gibi etkenler de hava kirliliğine neden oluyor. Bundan dolayı özellikle kış aylarının etkili olduğu şu günlerde gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

24 SAATTE 35 FİRMA DENETLENDİ

Yusuf Şen, Zabıta Müdürlüğü’nün 3 ekip halinde İnegöl’deki 35 kömür satışı yapan firmaya yönelik denetim gerçekleştirdiği de kaydederek; “Bu denetimlerimizi 24 saat esasına göre yapmakta olup, özellikle gece şehrimize giriş yapacak kaçak kömürlere yönelik kontrollerimizi de sürdürüyoruz. Yaptığımız bu denetimlerde; iş yeri açma ruhsatları kontrolü, satışa sunulan kömürlerin Bursa İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan Bursa ve çevresinde satış izinlerinin olup olmadığı, satışa sunulan kömür torbalarının üzerinde tanıtıcı özelliklerinin olup olmadığı, fiyat tarifelerinin bulunup bulunmadığı, satışa sunulan kömürlerin, çuvalda yazan kilogramı tutup tutmadığı gibi konular kontrol edilmektedir. Ayrıca, firmaların çevreye verdiği zararlar konusunda da işletme sahipleri de uyarılmaktadır” diye konuştu.

KAÇAK KÖMÜR SIFIRA İNDİ

Yapılan sıkı ve etkin denetimler sonucunda İnegöl’de kaçak kömür oranının sıfır denecek kadar aza indirgendiğini de belirten Yusuf Şen, “Denetimlerimizde, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce verilen katı yakıt belgesine sahip mahrukatçı (odun-kömür satış) depoların dışında ve diğer esnaf kollarında kömür satışının yapılmaması yasağını hassasiyetle uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın kaçak kömürle alakalı tespit ettikleri konuları bizlere bildirmelerini rica ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07