www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kaçan Boğayı Pompalı Tüfekle Durdurabildiler

Kaçan Boğayı Pompalı Tüfekle Durdurabildiler

Alanyurt Yeni Mahallede sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık boğa, pompalı tüfekle vurularak yakalandı. Ulusal basına da yansıyan bu olay, tepki çekti.

Olay, kurban bayramının birinci günü Alanyurt Yeni Mahallede meydana geldi. Kurbanlık için alınan boğa, sahiplerinin ellerinden kaçtı. Kaçan boğayı uzun süre yakalamak için büyük uğraşlar veren kurbanlık sahipleri ve vatandaşlar, belediyeden yardım talebine olumsuz cevap alınca, kurbanlık boğayı pompalı tüfekle vurarak kesebildiler.

İnegöl’de bayramın ilk günü özellikle büyükbaş kurbanlıklar sahiplerine zor anlar yaşattı. Öğle saatlerinde Yeni Mahallede kurbanlık için kesilecek olan boğa sahiplerinin elinden kaçınca, olanlar oldu. Yaklaşık 2 saat süren yakalama çalışmalarına çevredeki vatandaşlarda destek verdi. İnegöl belediyesinden yardım talep eden hayvan sahipleri ekip olmadığından dolayı yardım alamayınca, boğayı yakalamak için uzun uğraşlar içine girdiler. Zaman zaman kurban sahiplerine saldıran boğa, bir türlü sakinleştirilemedi.

Kurbanlık sahipleri, uzun bir kovalamacının ardından son çare olarak yakalayamadıkları boğayı pompalı tüfekle vurarak etkisiz hale getirdi. Pompalı tüfekle vurulan boğa, olay yerinde hemen kesildi.

SİLAHLA VURULAN HAYVAN KURBAN OLUR MU?

Ulusal basına da yansıyan bu olay, ülke çağında tepkilere de neden oldu. Bu haberle birlikte, silahla vurulan hayvan kurban olur mu, olmaz mı? tartışması başladı.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25