Kader mi? Hasbel kader mi!

Kader mi? Hasbel kader mi!

Perşembe günü yağan sağanak yağışta onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. İlçe halkına büyük zararlar veren su baskınlarının en büyük sebebi ise, alt yapının yetersizliği. Peki, her sağanak yağışta ev ve iş yerlerinin sular altında kalması, İnegöl´ün

İnegöl´de Perşembe günü yaşanan sağanak yağış, ilçenin alt yapı yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Cadde ve sokakların göle döndüğü sağanak yağışla birlikte ev ve işyerleri sular altında kaldı. Evlerinin bodrumunu su basan bir vatandaşın, tahliye esnasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ise ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

Her sağanak yağışta gündeme gelen alt yapı sorunu, son yağış sonrası bir kez daha gündeme gelirken, İlçe halkı araçların ve yayaların mahsur kaldığı, su baskınlarının yaşandığı ev ve işyerlerinin fotoğraflarını sosyal medyadan yayınlayarak tepkilerini dile getirdi. İlçe halkı ve mağdur vatandaşlar, alt yapının, yıllardır neden ihmal edildiği yetkililere sorarak cevap aradı.

İnegöl´ün 20 yıldır yaşadığı alt yapı sorununun belediye yetkililerince ihmal edilmesinin yanlışlığına dikkat çeken vatandaşlar, maliyeti 70 milyon lirayı bulan belediye sarayının yapılmasını da sosyal medya üzerinden eleştirdi. İnegöl´deki alt yapı sorununun öncelikli olarak çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çeken ilçe halkı, su baskınlarının yol açtığı zararın da ayrıca tanzim edilmesini istedi.  

Peki, her sağanak yağışta İnegöl´ün sular altında kalmasının sebebi ne? Tabi ki alt yapının yetersizliği. Uzun yıllardır yüksek maliyetli olduğu için dokunulmayan alt yapı, şayet iyileştirilmez ise, ilçe halkı benzer mağduriyetleri yaşamaya devam edecek. İnegöl´ün her sağanak yağışta sular altında kalmasına kader diyenler çıkabilir, ama asıl sebep, alt yapıyı yıllarca ihmal eden hasbelkaderdir.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07