www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Kadın haklarını dünyaya getiren medeniyetiz?

?Kadın haklarını dünyaya getiren medeniyetiz?

TÜGVA İnegöl Kadın ve Aile Komisyonu ile Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ?Tarihsel Süreçte Kadınlarımız? konulu konferansta konuşan Belediye Meclis Üyesi ve Tarihçi Irmak Akçay, kadın haklarını dünyaya getiren medeniyete sahi

Açılış konuşmasını yapan TÜGVA İnegöl Kadın ve Aile Koordinatörü Hilal Ekingen, ?Biz TÜGVA olarak; gençliğimizin başıboş geçeceğini bize dayatan yaklaşımlara rağmen, inanmışlık ve azim içinde ?genç´ tanımını değiştirmek adına yola çıktık. Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak. Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak. Bugünde Abdülhamid Han Derneği´nin katkıları ile düzenlediğimiz seminerlerin ilkini Irmak hanımın anlatımları ile gerçekleştirdik. Dilerim sürekli hale getirmek istediğimiz bu seminerleri daha geniş kitlelere de verebilelim.Sayın tarihçi Irmak Hanıma ve Dernek Başkanı Turgay Beye teşekkür ederim? dedi.

KADIN HAKLARINI DÜNYAYA GETİREN BİR MEDENİYETİZ

Abdülhamid Han Dernek Başkanı Turgay Yazıcı da; ?Yeniden bir dirilişin yaşandığı kuruluş toprağı İnegöl´de milli tarih şuuruyla Sultan Abdülhamid Han´ın rehberliğinde, şanlı geçmişimizi bitmek tükenmek bilmeyen enerjimizle Ocak 2018´de derneğimizi faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Bayrağını, milletini, maneviyatı her şeyin üzerinde gören bir neslin oluşması için mücadele vermekteyiz. Kadına verilen değer 1400 yıl önce HZ. Peygamberin şu sözüyle desteklenmiştir; ?Cennet annelerin ayakları altındadır.´ Keza Osmanlı´da şehzadeleri yetiştiren anneleridir. Abdülhamid Han´ın paşalılarında Nuri Beyin kızları Osmanlı´da kadın haklarına ilk değeri veren şahsiyetlerdir. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti de 1930´lu yıllarda kadına seçme hakkı verilmiştir. 1945´de Fransa´da ancak kadın hakları gelişmiştir. Lütfen çocuklarınıza batının hayâli kahramanlarını değil sultan Alparslan´ı, Ertuğrul Gazi´yi, Sultan Fatihi Yavuz Sultan Selim´i, Sultan Abdülhamid Han´ı ve Gazı Mustafa Kemal´i, Seyit Onbaşı´yı, Nene Hatun´u ve 15 Temmuz´un isimsiz kahramanlarını örnek gösterin. Böylesi güzel bir organizasyonda konuşmacı olarak katılan Irmak Hanım´a ve TÜGVA Aile koordinatörü Hilal Hanım´a ve siz değerli misafirlere teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcımız olsun? diye konuştu.

Sonrasında gerçekleşen konferansta Irmak Akçay,  Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği ile TÜGVA İnegöl ortak ev sahipliğinde ?Tarihsel Süreçte Kadınlarımız? ve kahramanlıkları üzerine konuştu. Akçay, Abdülhamid Han Derneğine ve TÜGVA İnegöl şubesine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

:justify´>Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71