www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadın muhtar hızlı başladı

Kadın muhtar hızlı başladı

31 Mart yerel seçimlerinden Almanya´dan gelerek Bilal Mahallesi Muhtarı olan Ayşe Günhan ve mahalle kadınları, mahallede çöpleri toplayarak farkındalık oluşturdu.

Göreve başladığı süre içerisinde farklı projeler ile sürekli gündeme gelen Bilal Mahallesi muhtarı Ayşe Günhan, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Köyümüzdeki çöpleri temizlemek benim ilk projelerim arasındaydı. Çevre temizliğiyle kendim bizzat ilgileniyorum. Bunun içinde halkı bilinçlendirip geleceğimize daha güzel bir çevre bırakmak istiyorum. Başlattığımız projede bu 3. günümüz. Sağ olsunlar beni kırmadılar. Çöplerimizi geri dönüşüm ve katı atık olarak bölüm bölüm topluyoruz. Toplama işimiz bittiği zaman belediyemizin bize gönderdiği araçla buradan çöpleri göndereceğiz. Mahalle halkını bilinçlendirip çöpleri atmaktansa evde toplayıp çöp arabasına vermelerini sağlamak istiyorum. Bu şekilde bir farkındalık oluşturmak istiyorum" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Bugün aslında buraya bir kaç amaç için geldik. Geçtiğimiz yerel seçimlerde İnegöl´ün tarihinde ilk olan iki kadın muhtarımız göreve gelmişti. Bunlardan bir tanesi Bilal Mahallemizin muhtarı Ayşe Günhan hanımefendi. Kendilerini bu anlamada kutluyorum. Bugün Anneler Günü başta muhtarımız olmak üzere tüm Annelerimizin gününü kutluyorum. Annenin insan hayatındaki yerini anlatmaya helalde gerek yoktur. Benim göreve geldiğimden beri üzerinde en çok durduğum konulardan biri olan temiz İnegöl unvan´ını bugün Ayşe hanımın burada yaptığı güzel hareketle görüyoruz. Ayşe hanımda göreve ilk geldiği zaman kendi mahallesini temiz tutmak adına mahalle halkıyla birlikte sokakları temizleyerek bunun ilk adımını atmış oldu. Bugün burada yavrularımızda çöpleri toplayarak güzel bir adım attılar. Asıl temizlik aslında kirletmeyerek yapılacak temizliktir. Dolayısıyla Müslüman kirletmez, Müslüman´ın kirletmeye hakkı yoktur. Bu projeyi gerçekleştiren muhtarıma, destek veren hanımefendilere ve yavrularımıza çok teşekkür ediyorum. Belki buradan verdikleri mesajla tüm ülke adına bilincin yerleşmesi adına farkındalık adımı atmış oldular. Bugün özellikle gelip burada onlara destek vermek istedim. Temiz Şehir İnegöl markamızı yaratmayı çok istiyorum" diye konuştu.

Mahallede çöpler toplandıktan sonra İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, temizlik yapan kadınlara Anneler Günü dolayısıyla gül hediye etti. Mahalle Muhtarı Ayşe Günhan ise temizlik konusunda kendilerine destek veren Belediye Başkanı Alper Taban´a plaket takdim etti. 

 

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01