KADIN HAYATIN HER ALANINDA YER ALMALI

KADIN HAYATIN HER ALANINDA YER ALMALI

AK Parti Kadın Kolları tarafından Orhan 2 İnegöl Köftecisinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik düzenlenen yemekte konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, “Toplumun yarsını oluşturan kadınlarımızın hayatın her yeri

AK Parti Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz Pazar günü sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yöneticilerine yemek düzenlendi. Yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı belediye meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ile yönetim kurulu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

AK Parti olarak farklı bir teşkilatlanma anlayışımız var

Yemeğin AK Parti Kadın kolları tarafından tertip edildiğini aktaran AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Özellikle de İnegöl’ümüzün sosyal hayatına etkisi olan sivil toplum kuruluşlarımızla bayan ağarlıklı çalışan bayanlarla bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak hem de bizim çalışmalarımız ile ilgili toplantı yapmak istedik. AK Parti olarak farklı bir teşkilatlanma anlayışımız var. Özellikle kadın ve gençler noktasında bakış açımız bugüne kadar gelmiş siyasi anlayışın biraz dışında geçmişte farklı farklı siyasi partilerde birçok arkadaşımız bulundu. Belli yaş üstünde olan daha çok tüccar ağırlıklı kişilerin elinde olan siyaset anlayışını biz istiyoruz ki kadınların, gençlerin çünkü çok önemli iki toplum kesiminin içerisinde olduğu siyasi çözümlerde, yaşantımızda kadınların gözüyle çözümleri ve onların arzu ettiği talepleri de günlük hayatımızda uygulansın” dedi.  

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana kadınlar konusunda önemli çalışmalar yapıldı

İlçe Teşkilatı ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, “Bu çalışmaların biri de sizlerle böyle bir yemekte buluşmak. Bu güzel yemekte İnegöl’ün güzelliği ve fotoğrafı var. Kadın söz konusu olduğunda hepimiz bir araya gelebiliyorsak, kadın konusunun ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Toplumun yarsını oluşturan kadınlarımızın hayatımızın her yerinde yer alması bizim en büyük temennimiz ve arzumuzdur. Tabi ki kadın konusu deyince çok önemli açılımı olan çok derin bir konu. Bir saat konuşulmayacak bir konu, bir gün değerlendirilmesi gereken bir konu. Sizler bu konularda çalışmış ve ayrı ayrı görüşleri olan ve kadın konusu olduğunda aynı noktaya vurduğumuz bir konu. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana kadın konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Bunların en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme seçilme hakkının verilmesiyle, kurtuluş mücadelesinde kandıyla ve erkeğiyle mücadelede yer alınması büyük bir adımdır ve büyük mesafe kat edilmiş oldu. Toplum olarak eğer demokrasiden bahsediyorsak, kadının insan haklarının da standartlarını yükseltmeden demokrasinin standartlarının yükselmesini bekleyemeyiz. İşte bunun için AK Parti iktidarı döneminde bu konuda çok geniş anlamda çalışmalar yapıldı” ifadelerini kullandı.

Dünyanın En Büyük Kadın Teşkilatlanmasına Ak Parti Kadın Kolları Sahip

Dünyanın en büyük kadın teşkilatlanmasına AK Parti Kadın kollarının sahip olduğuna vurgu yapan Çelik, “Bir buçuk milyonun üstünde kadın kolları üyemiz var. Ana kademe ile birlikte kadın kollarının da çalışıyor olması siyasete kadınların başlaması noktasında önemli bir adım. Çünkü karar alma mekanizmalarında milletvekilliği, belediye başkanlığı ve ilçe teşkilatı başkanlığı olsun eğer daha fazla



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00