?KADINA ŞİDDETE HAYIR?

?KADINA ŞİDDETE HAYIR?

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, şiddet kurbanı kadınların, çocuk gelinlerin, tecavüz ve tacizlerin Türkiye´nin kanayan yarası olduğunu söyledi.

 

CHP İlçe Kadın Kolları, 25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü kapsamında dün parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Düzenlenen açıklama esnasında; ?Şiddet güçsüzün silahıdır?, ?Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet?, ?Susma Haykır! Kadına Şiddete Hayır?, ?Kadın Cinayetinde İyi Hal İndirimine Hayır?, ?Kadına Karşı Şiddet Sürüyor, İsyanımız Büyüyor? pankartları açıldı.

?DUR DE!?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, ?Şiddet sonucu ölen kadınları saygıyla anıyoruz. Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel bütünlüğünü, temel insan haklarına yönelik her türlü şiddeti, kadına yönelik şiddet kapsamı içerisinde değerlendirmek lazım. Hal böyleyken ülkemizde 2014 yılında 250 kadın öldürülüyor. 2015 yılının ilk 10 ayında da 239 kadın şiddet kurbanı oluyor. İnegöl´de son yaşanan şiddet olayı da buna eklenebilir. Türkiye´de hükümet politikaları yetersiz. Etkili ve kararlı politikalarla bu zulme son verilmeli. Bu bir cinsiyet kıyımıdır. Bu kıyıma son verilmelidir. Şiddet kurbanı kadınlar, çocuk gelinler, tecavüz ve tacizler ülkenin kanayan yarasıdır. Biz bu gün buradan sesleniyoruz; sesimizin çıktığı kadar bağırıyoruz. İnegöl duysun, yetkililer duysun. Ankara duysun, ilgililer duysun. Kadına şiddete dur de! İyi giyime iyi hal indirimine dur de! Kadına şiddeti töre cinayeti adı altında yargılamaya dur de! Kadına şiddeti namus cinayeti ile yargılamaya dur de! Kadınlar tecavüze uğramasın? Kadınlar tacize uğramasın? Kadınlar cinayete kurban gitmesin? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22