KADINA ŞİDDETE HAYIR

KADINA ŞİDDETE HAYIR

İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, kadınlara yönelik gerçekleştirilen olumsuz tavırlara tepki uyandırmak ve farkındalık oluşturmak adına 15 Mart´ta ilkini gerçekleştirecekleri ?Kadına Karşı Şiddet? temalı tiyatro oyununa tüm ilçe

İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

 ?KADINLAR, ERKEĞE GÖRE İKİNCİL KONUMDA KALIYOR?

Konu ile ilgili konuşan Başkan Şeyma Topalak,?Uluslararası sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınlar, dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğramakta; siyasette, karar mekanizmalarında, ekonomide, eğitimde erkeğe göre ikincil konumda kalmaya devam etmekte; medyada ve reklam dünyasında cinsel bir obje olarak kullanılıp istismar edilmekte; kültürel, siyasal, ideolojik veya dinsel nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır. Kültürel meselelerimize baktığımızda; kadının yeri çok önemlidir.Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız.Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması son derece önemlidir.İnegöl Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; toplumsal cinsiyet adaletini tesis etmede gerekli kavramsal çerçevenin oluşturulması; sosyal, politik ve hukuksal düzenlemelerin geliştirilmesi ve zihniyet değişiminin gerçekleştirilmesi için her tür çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu bağlamda; yaptığımız çalışmalar sonucu, farkındalık oluşturmak için bu yıl 15 Mart ´ta birincisini gerçekleştireceğimiz ?Kadına Karşı Şiddet´temalı tiyatro oyunumuza tüm İnegöl halkını davet ediyoruz.?

 ?HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR?

?Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, kadına, erkeğe,hayvana,doğaya kısaca tüm canlılara yönelik şiddet ve benzeri, onur zedeleyen her türlü haksızlığa karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu konuda toplumun her kesimi sorumlu ve duyarlı olmak zorundadır.Toplumsal huzurun tesis edildiği, her alanda barış ve dostluğun hâkim olduğu günlere erişme temennisiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32