KADININ TOPLUMDAKİ YERİ İYİLEŞTİRİLMELİ

KADININ TOPLUMDAKİ YERİ İYİLEŞTİRİLMELİ

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkan Vekili Nurdan Canöz, kadınların ihmal edildiği toplumların sağlıklı bir şekilde varlıklarını sürdürmesinin mümkün olmadığını belirtti.

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile dün saat 09.45´te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum programı düzenlediler. CHP´li kadınlara İnegöl Yardım Severler Derneği de çelenk sunumu ile destek verdi. Programa, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, CHP Kadın Kolları üyeleri ile İnegöl Yardım Severler Derneği yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdiler.

 KADININ TOPLUMDAKİYERİ İYİLEŞTİRİLMELİ

Konu ile ilgili konuşan Başkan Vekili Nurdan Canöz, ?Türk Metal İş Sendikası üyelerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programlarına katılmak için Ankara´ya giderken trafik kazası geçirmesi sebebi ile vefat edenlere Allah´tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı bir gün olarak kabul edilmiştir.Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Biz burada, ?Kadın Hakları´ diye ayrımda bulunmak istemiyoruz. Kadın Hakları ve İnsan Hakları ayrı tutulamaz. Kadınlar da her yerde, herkes için geçerli haklara sahiptirler. Ülkemizde de kadınlar, birçok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmamızı sağlayan büyük önder Atatürk´ün açtığı yolda ilerleyerek, hak ettiği konuma ulaşmak için mücadelesini sürdürmektedir. Ama maalesef, bu çağda yaşıyor olmamıza rağmen, sorunlarının çözümünde halen birçok güçlükle karşılaşmakta, kimi zaman da şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlar olarak amacımız, kadın dayanışmasını, örgütlenmesini ve temsiliyetini daha güçlü hale getirmek, kadınların çalışmalara daha etkin katılabilmelerini sağlamak, siyasi ve sosyal açıdan kendilerini geliştirerek ifade edebilecekleri alanları oluşturabilmek ve bu uğurda mücadele etmektir. Bizler, toplumda kadının yerinin daha iyi olduğu, kadın-erkek herkesin huzur ve barış içinde yaşadığı, dolayısı ile daha başarılı olduğu güzel günler umuyor ve diliyoruz. Tüm kadınların, öncelikle emekçi kadınların bu anlamlı gününü kutluyoruz? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32