www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadınlar başarı öykülerini paylaştılar

Kadınlar başarı öykülerini paylaştılar

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ?Kadınların başarı öyküleri? konulu söyleşi düzenlendi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Dede Korkut Federasyonu Genel Başkanı Emine Güven, Oda ve dernek başkanları ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

BAŞARISIZ KADIN YOKTUR

Programın açılış konuşmasını yapan Ertuğrulgazi Derneği Kadın Kolları Başkanı Neşe Tural, dünya kadınlar günü tarihini anlatarak, ?Dünyanın her yerinde kadınların anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün. Belki de bir çok kadının hayatına dokunacağız. Bizler biliyoruz ki cumhuriyetin verdiği güçle, güçlü kadınlar hayatın ortasındadır. Şiddete de dur diyecek gücümüz olmalı. Olmalı ki bu cinayetler ve şiddetler son bulsun. Küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran güçsüz bedenlerin güçlü kahramanlarıyız. Dünyanın en büyük acısını bir kadından başka kim anlayabilir ki. Engelli çocuğunun yüzü gülsün diye hangi varlık çalışır ki. Başarısız kadın yoktur. O başarısızlığın ardından başkalarını mutlu etme öyküsü vardır. Bir kadın toplumun en etkili, koruyucu, birleştirici unsurudur. Tüm kadınların feraha çıkmasını sağlayabiliriz. Güzel nesil yetiştirecekler olan kadınlardır? dedi.

?KADINLAR İNSAN, BİZLER İNSANOĞLUYUZ?

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim ise, ?Neşet Ertaş´ın bir ifadesi var; kadınlar insan, bizler insanoğluyuz. Çok yerinde bir tespittir. Bu gün kadınlarımıza örnek teşkil eden bazı hanım efendileri ağırlıyoruz. Bir çoğunu tanıyorsunuz. Emine Güven 21. Yüzyılın Hayme anasıdır. Kendisi nerede bir zorluk varsa hep o sorunları çözüme kavuşturmak için elinden geleni yaptığını biliyoruz.  İnandığı dava uğruna büyük çabalar gösteren bir kadın. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu

İYİ Kİ VARLAR

Belediye Başkanı Alper Tabanise, ?Aslında özünde bir farkındalık günü. Sabah erken saatlerde başladığımız programlar şuan sona eriyor. Dolu dolu programlar oldu. Kadınların hayatımızdaki rolünü saymakla bitiremeyiz. İyi ki varlar. Bir nesli imar eden inşa eden ve bu neslin iyi manada yetiştirilmesi noktasında büyük emeği olan kadınlarımız. Kadın eş, anne, iyi bir iş kadını? Kadınların üretim ve yönetim noktasında muhakkak surette olmalarının gerekliliğini düşünüyorum. Onların olmadığı ortamlarda başarının olmayacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz dönemlerde milli mücadeleler de erkeklerle omuz omuza mücadele eden kadınlarımızı görüyorsunuz. Afrin operasyonlarında da kadın subaylarımız görev yapıyor. Bebek bekleyen bir kadının ifadesi var; vatansız doğacağına ölürüz daha iyi. Hayatımızın her kademesinde bizlerle olan siz değerli hanım efendilerin kadınlar gününü kutluyorum? diye konuştu.

 

HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ

İş kadını Özlem Çelik, ?Biz kadınlar istersek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Mali Müşavirlik görevi de yapıyorum. Beraberinde 7 mali müşavir yetiştirdim. İnegöl de bisiklet üretimi yapıyoruz, bir fabrikamız var. Şuan da üreten bir fabrikanın her bölümünde görev yapıyorum. Her işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Kadınların çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev almalarının daha olumlu da olacağını düşünüyorum? dedi.

 

9 YAŞINDAN BERİ İŞİN İÇİNDEYİM

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Müfide Karaduman´da, ?Birçok STK´da görev yaptım. Her şeyden şikâyet ediyoruz. Kadın cinayetlerinden, çocuk tacizlerinden, hak eşitsizliğinden söz ediyoruz, ama kadınların da iğneyi kendine batırmayı bilmeliler. Anneler erkek çocuklarını biraz daha fazla seviyor. Annelere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarını doğru yetiştirmeleri gerekiyor. Ben 9 yaşından beri işin içindeyim. Babam kabzımaldı. Babamın müstahsil makbuzlarını keserdim. Bizler; Cumhuriyet ve Atatürk devrim erinin açmış olduğu yolda yürüyen Türk kadınları sahip olduğumuz hakların farkındayız, onları korumakta ve geliştirmekte kararlıyız. Yüce Atatürk´ü biz kadınları önemsediği ve verdiği haklar nedeniyle Şükran, minnet ve saygı ile anıyoruz. Kişilerin kadın ya da erkek olarak değil insan olarak değerlendirildiği, kadınların erkeklerle eşit koşulları paylaştığı, kadın cinayetlerinin olmadığı, kadının eğitim hakkının elinden alınmadığı, savaşların olmadığı bir dünya düşleyerek yaşamın her alanında yer almış ve üstlendikleri her türlü görevi başarı ile tamamlamış güçlü mücadeleci saygıdeğer tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyor ve daha eşit daha çağdaş bir Türkiye de önemli görevler üstlenmenizi ve söz sahibi olmanızı diliyorum. Ülkemizin karşı karşıya olduğu terörle mücadelede ve Afrin de şehit olan evlatlarımıza rahmet anne ve babalarına da sabırlar diliyorum? dedi.

 

ÇALIŞTIĞI YERİN PATRONU OLDU

Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği Kadın Kolları Başkanı Nurcan Özçakır, çalıştığı yeri satın aldığını belirterek, ?O gün bu gündür makine üretimi yapıyoruz. Yüksek lisansımı da yaptım. Bir çok dernekte yönetim kurulunda görev yapıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Milletvekilliği için aday adayı oldum. Gençler; önünüze hedef koyun, plan yapın ve kararınızdan vazgeçmeyin. Başarıya giden yoldur bu zaten. Başarılı erkeklerin arkasında duran kadın değil, erkeğin yanı başında duran başarılı kadınlar olarak anılmak istiyoruz. Yörük Türkmen Derneği Kuruldu. Tüm Konfederasyan ve federasyonların çatı derneğidir. Bacıbeyler olarak da bu çatı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillere hangi kültürü yaşatmak istediğimizi miras olarak bırakmak için çalışıyoruz. Çünkü gelecek nesli kadınlar yetiştirir? dedi.

 

İş Kadını Ayşe Ortakçı´da, ?Aynı zamanda iki erkek çocuğunu yetiştiren bir anneyim. Genç yaşta eşimi kaybettim. Bir çok dernekte görev yapıyorum. İnsanlara destek vermeye çalışıyoruz.? Diye konuştu.

 

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAK KADAR ZENGİNİM

Dede Korkut Federasyonu Genel Başkanı Emine Güven, ?20 yıl önce eşimi kaybettim. Çocuklar çok küçüktü büyüttük. Kafa işletmeciliği falan derken kendimi dernekler içerisinde buluverdim. Birçok zorlukları yaşadık, güçlüydük bunu başardık. Kimseye muhtaç olmayacak kadar zenginim. Kadınlara tanınan haklar gerekliliktir. Atatürk Derki; Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın demiştir. Kadınlarını geri bırakan toplumların ilerlemesi olanaksızdır?ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00