KADINLAR GÜNÜNDE BİLE ŞİDDET DURMUYOR

KADINLAR GÜNÜNDE BİLE ŞİDDET DURMUYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Ayhan Lüleci, Kadınlar Gününün kutlandığı günde bile ülkemizin birçok köşesinde kadınlara yönelik cinsel istismara, şiddet ve benzeri olayların yaşandığını dile getirdi.

 

ADD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile dün dernek binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

CUMHURİYET KADINI KUTSAL BİR DEĞERDİR

?Kadın dediğin;kenardan değil, ortadan yürüyecek. Hamile de olsa istediği yerde gezecek. Kendine ait fikirleri olacak; ?Beyim bilir mi, bilmiyorum ama ben bu konuya hâkimim´ diyebilecek. Topluluk içinde bile olsa, canı çekti mi dondurma yiyecek. Kadın olmakta utanılacak bir şey olmadığına inanacak. Siyasetten spora, ekonomiden kültüre, her şeyi merak edecek, saçma konuşan oldu mu basacak kahkahasını en güzelinden? Bilmem anlatabildim mi?? şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Ayhan Lüleci, ?8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1857 yılında ABD New York kentinde bir grup tekstil kadın işçisinin düşük ücret ve uzun çalışma saatlerini protesto etmek, emeklerinin karşılığını almak ve daha iyi koşullarda çalışmak amacıyla yapmış oldukları eylem sonucunda, 129 kadar kadın işçinin yanarak ölmesi nedeniyle doğmuştur.Türkiye´de ise, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Ne yazık ki Kadınlar Günü´nü kutladığımız bugünde bile ülkemizin birçok köşesinde kızlarımız ve kadınlarımız cinsel istismara, şiddete, eğitimsizliğe, çocuk yaşta evlendirilmeye ve ağır çalışma koşullarına maruz kalmaktadır. Oysaki Mustafa Kemal Atatürk, daha Cumhuriyet emekleme dönemindeyken 1926 yılındaki Türk Medeni Kanunu ve 1930-1934 yıllarındaki seçme-seçilme kanunları ile Türk kadınını, erkeği ile eşit hale getirmiştir. Büyük Atatürk´ün dediği gibi ?Ey kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.´ Ülkemizde, Cumhuriyet kadını; Atatürk´ün çizdiği yoldan, gösterdiği hedefe yılmadan, usanmadan, mücadeleden kaçmadan; vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu uğurda canını feda eden kutsal bir değerdir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlar, saygılar sunarız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07