Kadınlar aile içi şiddete göz yummamalı

Kadınlar aile içi şiddete göz yummamalı

Altı Eylül Okulu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Aziz İnci, şiddetin en büyük sorumlusunun aile içi şiddete göz yuman kadınların olduğunu söyledi.

Altı Eylül İlk ve Ortaokulu’nda 9 Ocak-13 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen ‘Aile Rehberliği 7-19 Yaş kursu’ sona erdi. 18 öğrenci velisinin katıldığı kursun sertifika töreni; Kaymakam Aziz İnci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Özer Yılmaz, Tahsin Çetinkaya, Erdoğan Kızmaz, Cavit Yakşi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile öğrenci velilerinin katılımıyla yapıldı.

İKİNCİ GRUP 19 NİSAN’DA

Altıeylül İlk ve Ortaokulu Müdürü Aytekin Yılmaz, sertifika töreni öncesi yaptığı konuşmasında “Halk Eğitim Merkezimizle birlikte verdiğimiz `Aile Rehberliği 7-19 Yaş` kursumuz Kasım ayında başladı. Birinci grubumuz bugün sertifikalarını alacaklar. İkinci grupta da 19 Nisan`dan sonra başlayacak. 20 kişilik bir grubumuz daha başvuru yaptı. Onun da onayını almak istiyoruz. Sertifika törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUK EĞİTİMİ SADECE AKADEMİK BAŞARI DEMEK DEĞİL

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, çocukları sadece akademik anlamda değil, ahlaki yönden de eğitmek gerektiğine dikkat çekti. 40 saatlik kursun 8 hafta boyunca Rehber Öğretmen Mehmet Sarı tarafından verildiğini belirten Müdür Özdemir, “Bu kursumuz gerçekten çocuk eğitimi konusunda önemli. Çocuk eğitimi noktasında anne-babanın rolü çok önemli. Biz genelde okullarımızda 6 saatlik bir eğitim veriyoruz. Geri kalan 18 saatte çocuk anne ve babasıyla beraber. Bu anlamda çocuğun eğitimini okula yüklemek mümkün değil. O yüzden beraber ortaklaşa, okul, öğretmen ve aileyle beraber bir sacayağı şeklinde yapabilirsek gerçek anlamda çocuk eğitimine değer verebiliriz. Genelde anne, baba olarak çocuklarımıza karşı davranışımızı usta-çırak ilişkisi dediğimiz anlamda yürütüyoruz. Yani biz kendi anne-babamızdan hangi davranışları gördüysek, genelde çocuklarımıza da onu yansıtıyoruz. Bizim kendi anne-babamızın davranışları yanlışsa, çocuklarımızı da yanlış eğitiyoruz. Bugün bilgilenmemiz, kitap okumamız lazım. Bu anlamda bu tür kurslara katılmak çok önemli. Çocuk eğitimi sadece akademik başarı demek değil. Aynı anlamda ahlaki yönden de eğitmemiz lazım” diye konuştu.

“GENÇLERİN YETİŞTİRİLMESİNDE EN BÜYÜK ROL ANNELERİNDİR”

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal da, geleceğimizin teminatı olan gençlerin yetiştirilmesinde en büyük rolün anneler olduğuna dikkat çekerek; “Çocuklarımızın ahlaklı, milli değerlere sahip çıkan, zeki ve teknolojiye uyum sağlayan gençler olarak yetiştirilmesi gerçekten çok önemli. Geleceğimiz bu çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesiyle şekillenecektir. Ben bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Örgün eğitimde çocukları, yaygın eğitimle de velileri eğittiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Bugün de bir parçası olarak da annelerimizi, iyi bir anne olabilme, iyi bir eş olabilme, iyi bir ev hanımı olabilme konusunda bu kurs boyunca bilgiler verildi. Sizler buraya geldiğinizde bazı şeyleri bilmiyordunuz. Ama bu kursu tamamlarken birçok şeyi öğrendiniz. Belli bir eğitim aldınız. Çocuğumuzun öncelikle örnek alacağı kişi anne ve babasıdır. Daha sonra öğretmenidir. Çocuğumuzun bize benzemesi için bizim iyi özelliklerimizin olması lazım. Çocuğumuza örnek davranışlar sergilememiz lazım. Bir baba sigara içiyorsa, oğlum sigara içme diyemez. Bu kursla birlikte çocuğunuza iyi örnek olabileceğiniz bilgiler aldınız. İnşallah bu bilgileri uygularsınız. Bu kursla birlikte evinizde daha farklı anne olmaya başladınız. Çocuğunuza yaklaşımınız daha da farklılaştı” dedi.

“BİZ GELECEKTEN DE SORUMLUYUZ”

Son olarak velilere yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Aziz İnci de, bu tür kurslara önem verdiklerini söyledi. “Yasalar eğer el verseydi, kanunlar müsaade etseydi evlenecek çiftler için bu kurslardan geçme mecburiyeti koyardık” diyen İnci, “Çünkü hepimiz biliyoruz ki, bizler hangi eğitimi alırsak alalım, mesleki, teknik, akademik anlamda ne kadar eğitim alırsak alalım, hatta 2-3 tane fakülte de bitirsek, çocuk yetiştirmek, bir yuvadan sorumlu olmak, aileden sorumlu olmak, gençleri geleceğe hazırlamak ve dolayısıyla milletin çekirdeği olan aile müessesesini sağlam kurmak çok önemli bir sorumluluktur. Hatta biz sadece kendi çocuklarımızdan da sorumlu değiliz. Biz aslında gelecekten de sorumlu oluyoruz” diye konuştu.

ŞİDDETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU YİNE KADINLAR

Konuşmasında kadına yönelik şiddete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İnci, “Bugün kadınların uğradığı şiddetin en büyük sorumlusu yine kadınlardır. Kadınlar diyorum ama erkekler, şiddeti uygulayanlar sorumlu. Onu bir kenara koyuyoruz. Ahlaken de, hukuken de, dinen ve vicdanen de sorumlu. Ama kadınlar da sorumlu. Çünkü çocuklarına şiddet uyguluyorlar. Bunun gayet doğal olduğunu çocuk görüyor. Arkadaşını dövüyor. Kardeşini dövüyor. Yani kadın ona ailede müsaade etmeyecek. Kendisi bunu yapmayacak. O çocuk büyüdüğü zaman sokakta kavga ediyor. Asker olduğu zaman üstse astını dövüyor. Patronsa işçisine vuruyor. Yani bu böyle zincir gidiyor. Onun için sizin aldığınız bu eğitim çok önemli. Sizin bu kurstan sonra çocuklarla, gençlerle, hatta eşinizle iletişiminizin daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından aile rehberliği 7-19 yaş kursunu başarıyla bitiren 18 öğrenci velisine sertifikaları takdim edildi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32