"KADINLARA MUHTACIZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Ali Darıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde, "Sizi sevemesek de, sizi anlayamasak da, sizi koruyamasak da, size muhtacız. Ne olur bizleri affedin ve koruyun."sözleriyle kadınlardan özür diledi.

ADD İnegöl Şubesi tarafından Kütüphanede düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü programına Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, CHP İlçe Başkanı Engin Ekici Başar, CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Zemci Şahin, İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Darıcı ve çok sayıda kadın katıldı.

NE KADAR ÜZÜCÜ DEĞİL Mİ?

Programın açılışında açıklamalarda bulunan ADD İnegöl Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Lüleci, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Atatürkçü Düşünce Derneği olarak düzenlediğimiz etkinliğe hoş geldiniz. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ülkemizde kadın olmak zor zanaat. Kadın konuştu, sus dediniz. Kadın ağladı, zırlama dediniz. Kadın regl oldu, ayıp dediniz. Kadın sıcakladı şort giydi, aranıyor dediniz. Kadın hakkını savundu, kadın kısmı diye başladınız cümlelerinize. Bu yollardan sıkılmış erkek gibi kızlara, erkek Fatma, Kezban dediniz. Siz hep konuştunuz ama kafanızı şişiren kadınlar oldu. Siz aslında kadının iffetinden korktunuz. Kendi nefsinizi eğitemediğiniz için göz kapaklarınıza tesettür çekemediğiniz için kadını suçladınız hep. Ne kadar üzücü değil mi? İşte ülkemizin erkek egemen kültürünün kadına bakış açısı böyle. Değerli konuklarımız, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı bir ülkede yaşamak dileği ile” dedi.

 

SİZLER OLMADAN BİZLER BİRER HİÇİZ

İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Darıcı ise, “Sevgisine, mücadele gücüne, saygısına, hoşgörüsüne ulaşılamayan yüce kadınlarımız, annelerimiz, bacılarımız, teyzelerimiz, halalarımız, yengelerimiz, kız çocuklarımız hoş geldiniz. Sizi sevemesek de, sizi anlayamasak da, sizi koruyamasak da, size muhtacız. Ne olur bizleri affedin ve koruyun. Sizler olmadan bizler birer hiçiz. Acıyla yoğrulup, sabırla olgunlaşan kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutlar, en derin saygılarımla selamlarım”  dedi.

Program slayt gösteri ile devam ederken, katılan kadınlara karanfil takdim edildi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22