www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KADINLARA CENAZE HİZMETLERİ KURSU

KADINLARA CENAZE HİZMETLERİ KURSU

İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde, İshakpaşa Kadın Kuran Kursu Öğrencilerine yönelik Cenaze Hizmetleri Kursu açıldı.

Kurs ile alakalı öğrenciler ile bir araya gelen Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Bahri Aydın, İlçe Müftüsü Bayram Canbey ve İshakpaşa Kadın Kuran Kursu öğreticisi Zehra Ustaoğlu, öğrencilere konu ile ilgili bilgiler verdiler.

 

KURS 32 SAAT SÜRECEK

Kursa katılanların belgelendirileceğini ifade ederek bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı Bahri Aydın, Müftülüğümüz ile birlikte de beraber olduk. Kurban kesimi kursumuzdan tutunuz sübyan mektepleri hususunda da ortaklaşa kurslarımız oldu. Bugün de 32 saatte gerçekleştirilecek olan kursumuz olacak. Cenaze Hizmetleri Kursumuz. Bu büyük bir vecibe… Allah korusun bu işi yapan insanların azalma durumlarını göz önüne aldığımızda bu yönüyle bu konu hakkında bilgi sahibi olan insanların çoğalması için çalışmalar yapıyoruz ve sizleri belgeli birer insan olarak sertifikalandırıyoruz. Bu çok kısa sürecek. Günde 2 saat sizleri alıkoyacağız. Ben çok teşekkür ediyorum ve başka kurslardan yararlanmanız için kurumumuza bekliyoruz” dedi.

 

SAMİMİ OLMASI İÇİN KENDİMİZ YAPALIM

İlçe Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte birçok çalışmasının gerçekleştirildiğini belirten İlçe Müftüsü Bayram Canbey ise, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim kampanyası kursu gibi değişik zamanda cenaze yıkama kursları gibi kurslar düzenledik. Bu kurslardan birini bugün tekrarlıyoruz. Önemli bir konu... Bir yakınımız, bir akrabamız vefat ettiğinde, bir yakını varsa onun yıkaması çok daha güzeldir. Neden güzeldir, cenaze olabilir, değişmeler olabilir. Bir yabancı cenazeyi yıkadığı takdirde, o gördüğü şeyleri başka yerlerde anlatabilir. Ama bir yakını olduğunda bunu anlatmaz. Dolayısıyla daha bir huzurlu bir şekilde teslimiyet içerisinde cenazelerini defnederler. Hani başkasına bir kaç kuruş para vererek de bu işi yaptırabilirsiniz ama samimi olması için kendimizin yapması daha güzel olur” şeklinde konuştu.

 

ARTIK HERKES KENDİ CENAZESİNİ KENDİ YIKAMALI

Son olarak söz alan İshakpaşa Kadın Kuran Kursu öğreticisi Zehra Ustaoğlu, Biz bu kursu 5 sene önce gerçekleştirmiştik. Yine ihtiyaca binaen talep edilen böyle bir kursu Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğümüzün işbirliğinde İshakpaşa Medresesi`nde icra edeceğiz. Bunu şunun için yapıyoruz; artık herkes kendi cenazesini kendisi yıkamalı. İlim irfan sahibi kimseler bu işi yapmalı. Biz dini, mesleki alanda kendimizi yetiştiriyoruz ama bu alanda eksikliklerimiz vardı. Bizim eksik bıraktığımız alanları, işin ehli olmayan kimseler doldurdular. Bir ölü için önemlidir kendi akrabası tarafından yıkanması. Hem teknik bilgileri vereceğiz hem de cenazenin nakli sırasında ne raporlar alınır, nerelere başvurulur gibi konularda burada bilgiler vereceğiz. Halk arasında yaygın bidat ve hurafeler var. Erkeklerde sıkıntı yok ama bayanlarda bu çok sık görülüyor. Bunları inşallah bertaraf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19