KADRİYE TEYZE ARTIK EMİN ELLERDE

KADRİYE TEYZE ARTIK EMİN ELLERDE

Yenice Mahallesi’nde çöp eve dönmüş harabe haldeki evinde tek başına yaşayan 84 yaşındaki Kadriye Turan, dün belediye ve sağlık ekipleri tarafından 1 buçuk yıldır hiç çıkmadığı evinden alınarak bakım evine yerleştirildi.

Yenice Mahallesi T. Abdurrahman Sokakta ikamet eden 84 yaşındaki Kadriye Turan’ın dramı, daha önce gazetemizde gündeme getirilmişti. Tek varlığı olan oğlunu kaybettikten sonra yalnız kalan Kadriye teyze, 1 buçuk yıldır evinin kapısını kimselere açmıyordu. Evinin sokağa bakan camından hayata tutunan ve parmaklıklar arkasında ömür süren Kadriye teyze, artık daha temiz ve rahat bir yaşam sürecek.

 

GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ

Komşularının yardımlarıyla hayatını idame eden, yemek getiren olursa karnını doyuran, olmazsa aç kalan Kadriye teyze, soğuk havalarda sobası ve odunu olmadığı için ısınamıyordu. Bakımsızlıktan yıkılacak hale gelen evinde biriken çöpler nedeni ile oluşan kötü kokunun içerisinde yaşayan Kadriye teyzenin bu dramı yetkilileri de harekete geçirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda dün zabıta ekipleri, sağlık ekipleri ve emniyet ekipleri Kadriye teyzeyi kendisi için ayarlanan bakım evine götürmek için kapısını çaldı. Bir buçuk yıldır kimselere açmadığını kapısını yine direnerek açmak istemeyen Kadriye teyze, güçlükle ikna edilerek dışarı çıkarıldı.

 

“BEN DÜŞKÜNLER EVİNE GİTMEM”

Bursa’da götürüleceği bakım evine gitmeden önce İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde sağlık kontrolünden geçirilen Kadriye teyze, ikna edilip evinden dışarı çıksa da, bu kez de gitmek istemeyerek görevlilere güçlük çıkardı. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de Kadriye teyzeyi ikna etmeye çalışanların arasındaydı. “Ben evimden ayrılmam” diyerek kendisine dokunulmasına izin vermeyen Kadriye teyze, yanına gelen herkesi fırçaladı ve ambulansa bindirmek isteyen görevlilere vurarak kurtulmaya çalıştı. Kadriye Turan, sedyeye konularak ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak Kadriye teyzenin ambulansa bindikten sonra bile “Ben düşkünler evine gitmem” diye bağırışı dikkatlerden kaçmadı.

 

EVİNİN KAPISI MÜHÜRLENDİ

Kadriye teyze evden ayrıldıktan sonra zabıta ekiplerince tarihi evin kapısı kimsenin girmemesi için mühürlendi.

 

ÇÖP EV

Öte yandan, Kadriye teyzenin 1 buçuk yıldır ilk kez kapılarını açtığı evinin durumu ise görenleri hayrete düşürdü. Psike atrit hastalığı yüzünden Kadriye teyzenin evini çöp eve dönüştürdüğü belirtildi.

 

“DAHA RAHAT VE TEMİZ BİR ORTAMDA BARINMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Kadriye teyzenin hastaneye götürülmesinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Kadriye Turan teyzemiz daha önce mahalle sakinlerince bize ihbar edilmiş ve yardımla ilgili destek istenmişti. Sonra biz geldiğimizde gördük ki Kadriye teyzenin sadece yardıma değil, bakıma da ihtiyacı vardı. Bununla ilgili 3 ayı geçkin süredir çalışmalarımız devam ediyor. Emniyet ekiplerimizle birlikte bugün Kadriye teyzemizi aldık. Acil serviste ön muayene yapıldıktan sonra Bursa’da bir bakımevine yerleştirilecek. Kadriye teyzemizin şuanda birinci derecede bir yakını yok. Yeğenleri, kuzenleri ilgilenmeye çalışıyormuşlar, ama burada yalnız başına mahalle içerisinde tehlike oluşturabileceğini düşündük. Çünkü kendi başına sobasını yakmaya çalışıyor. Evin içerisi perişan durumda. Sobayı yakarken kendisine de zarar verebilir korkusuyla kendisini bakım evine yerleştireceğiz. İnşallah bundan sonra daha rahat ve temiz bir ortamda barınmasını sağlayacağız” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22