KAFAYA BAK SEN!

KAFAYA BAK SEN!

Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin eğitimini aldığı aile sosyolojisi dersi kitabında yer alan ifadeler, İslam’ın gerici ve çağdaşlaşmaya engel olarak anlatılmış.

Açık Öğretim Fakültesi ve Murat Yayınlarına ait Yardımcı test kitaplarında yer alan ifadeler, İslam düşmanlığının nasıl sinsice yürütüldüğünü bir kez daha ortaya koydu.

 

AÖF Sosyoloji bölümü 3. sınıf öğrencilerinin eğitimini aldığı aile sosyolojisi dersinin kitabında yer alan ifadeler ile İslam gerici ve çağdaşlaşmaya engel olarak anlatılmış.

 

İşte aile sosyolojisi ders kitabımdaki ifadeler;

 

“Kadınlarımızın giyimi konusunda da son on yılda büyük bir gerileme olmuştur. 90’lı yılların Türkiye’sinde çarşaf, başörtüsü ve uzun pardösü ile dolaşanların sayısının giderek artması, üniversitelerde giyim kuşam konusunun hala gündemde oluşu, çeşitli genelge ve kararlarla bu konuya dikkatin çekilerek çağdaş giyim konusunda tartışmaların sürmesi genç kızlarımızı yasalarla töreler arasında bir açmaza sürüklemiştir. İşte toplumumuzda kadın bir taraftan çağdışlığa doğru yol arken diğer taraftan tutucu güçlerin engellemeleriyle karşı karşıya kalmaktadır.”

 

Açık Öğretim Fakültesi sosyoloji bölümü 3. sınıf öğrencilerine yönelik Murat Yayınları tarafından hazırlanan test kitapçığında ise; Türklerin İslam’ı kabulüyle kadın erkek eşitliğinin ortadan kalktığı ve erkeklerin kadınlar üzerinde baskın rol oynadığı ifade edilmiş.

Test kitapçığı içerisinde yer alan aile sosyolojisi dersinin Türk toplumunda aile yapısı konulu ünitesinde yer alan bir soruda yönlendirme yapılarak,  İslam’ın gelişiyle Türk aile yapısının bozulduğu, erkeğin kadını ezdiği ve istismar edilen bir varlık haline geldiği fikri savunulmuş.

Test kitapçığının 39. sayfasında yer alan 17. soruda; İslamiyet’in kabulünden sonra Türk kadının durumunu aşağıdakilerden hangisi en iyi ifade eder?

a)      Erkeğin istismar ettiği bir varlık

b)      Mirasta eşit Haklar

c)      Evlenme-boşanma kararları alabilmek

d)     Hakim karşısında eşit haklara sahip olmak

e)      Kendi alışverişini yapmak

Bu soruda İslamiyet’in kabulünden sonra erkeğin kadını istismar ettiğini öne sürülerek doğru cevabın A şıkkı olduğu kabul edilmiştir.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07