KAFKAS FESTİVALİ ERTELENDİ

KAFKAS FESTİVALİ ERTELENDİ

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 14´üncüsü gerçekleştirilecek olan Halk Dansları Festivali, ülke genelinde yaşanan karışıklıklardan ve alınan şehit haberlerinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

 

Halk Dansları Festivali´nin 14´üncüsünü dün akşam Amfi Tiyatro´da başlatmayı planlayan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Türkiye genelinde yaşanan karışıklıklardan ve alınan şehit haberlerinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, erteleme kararını dün akşam saat 18.30´da dernek lokalindedüzenledikleri basın toplantısında kamuoyuna duyurdular.

AKAN KAN BİR AN ÖNCE SON BULSUN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, ?Bu yıl İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği olarak 14´üncü Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Halk Dansları Festivalimizi gerçekleştirecekti. Ancak ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarından ve Suruç´ta yaşanan patlamadan dolayı bugün itibari ile festivalin ilk akşamına çok az bir süre kalmasına rağmen ve Gürcistan´dan gelen folklor ekiplerinin hazır halde bulunmasına rağmen böyle bir toplumsal olaya duyarsız kalmamak adına dernek ve camia olarak festivalin iptal edilmesi kararını almış bulunmaktayız. Suruç´taki patlamada vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yine PKK olaylarından, suikastlardan dolayı vefat eden şehitlerimiz var. Onların da ailelerine başsağlığı diliyoruz. Festivalimizi ileri bir tarihe erteliyoruz. Umarız bu yaşanan olaylar, akan kan bir an önce son bulur. Böyle bir durumun yaşanmasından dolayı dernek ve camia olarak üzüntü duyuyoruz? dedi.

TARİH BELLİ DEĞİL

Festivalin erteleneceği tarihin henüz belli olmadığını belirten Demirtaş, ?Operasyonlar devam ediyor. Bu olaylar normal bir sürece girdikten sonra tekrar planlayabiliriz. Bizim ekiplerimiz, kendi folklor ekibimiz de hazır. O yüzden sıkıntı yaşamayız, istediğimiz zaman planlayabiliriz. Ama bu yaşanan olayların bir an önce son bulmasını ve normale dönmesini bekleyeceğiz. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00