www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kafkas Tiyatro Grubu Kuruluyor

Kafkas Tiyatro Grubu Kuruluyor

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, bünyesinde 25 yaş üzeri folklor ekibi ile gençlerden oluşan bir tiyatro grubu kurmak için çalışma başlattı.

Önceki akşam yönetim kurulu üyeleri ile birlikte folklor çalışmalarını izleyen İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, yeni sezonun ilk çalışmasına başlandığını söyledi. Kurs kayıtlarının başladığını da hatırlatan Başkan Can; “Bugüne kadar yapılan festivallerde ki folklor sunumlarımızdan daha değişik ve sürprizler olacaktır. Bu konuda donanımlı olan Ömer Faruk Demirtaş, Recep Baykan, Aydın Sevinç ve Ahmet Küpçüoğlu`da görevi verdik. Bu görevi verirken biliyoruz ki, bu arkadaşlar folklorun içinden geliyorlar. Biz yönetim kurulumuzu işinin ehli ve işlerden gelen arkadaşlardan oluşturduk. Biz bugüne kadar yapılanların daha iyisini bu arkadaşlarla gerçekleştireceğimize eminiz. İnşallah kazasız ve belasız bir şekilde bu sezonu geçiririz” dedi.

25 Yaş Üzeri Folklor Ekibi Kurulacak

Folklordan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Demirtaş ise; İnegöl Kafkas Folklor Derneği’nin 30 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu olağan kongre sonucunda göreve geldiklerini anımsatarak, “Gerçekleştirmiş olduğumuz ilk toplantıda yapılmış olan görevlendirme ile Yönetim Kurulu olarak folklora vermiş olduğumuz önemle 4 yönetim kurulu arkadaşımızla göreve başladık. Daha Önce Koreograf olarak derneğimizde görev yapan Beso Buxaidze’den memnun olduğumuzdan, tekrar 2 yıllık anlaşma yaptık ve birlikte çalışmalara başladık. Şu anda hâlihazırda 13-16 yaşlarında gençlerden oluşan 15 bayan ve 30 erkek folklorcumuz mevcut olup, bununla birlikte 10 kişilik de 6-10 yaşlarından oluşturduğumuz minik ekimizde kadroyu tamamladık. Hedeflerimiz doğrultusunda hızlandırılmış bir şekilde çalışmalara başlamış bulunmaktayız. İlerleyen süreçte de 25 yaş ve üzerinden oluşacak, tamamen mahalli oyunları sergileyeceğimiz bir yetişkin grubunu da oluşturma çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

Gürcistan’daki Festivallere Katılacaklar

Bütün bu kadrolarla hedeflerinin Temmuz ayında yapılacak olan Kafkas Kültür Derneği Geleneksel Uluslararası Folklor Festivalinde ilçe halkına unutulmaz bir festival yaşatmak olacağını da sözlerine ekleyen Demirtaş; “Bunun dışında festival öncesi ve sonrası Gürcistan’da yapılacak olan festivallere katılmak da hedeflerimiz arasında. Bunların yanında Bursa’da ve ilçemizde yapılmakta olan geleneksel halk dansları festivallerinde de bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonrada Kafkas Derneğini en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dernek olarak kültürel manada bize verilecek tüm görevleri de yılların vermiş olduğu tecrübe ile en iyi şekilde icra edeceğimiz konusunda hiçbir şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Kafkas Tiyatro Grubu Geliyor

Dernek faaliyetlerinin sadece folklorla sınırlı kalmayacağını, faklı kültürel alanlarda da yenilikler yapacaklarını vurgulayan Demirtaş, “Kafkas Derneği olarak birde tiyatro konusunda çalışmalar yapmaya başladık. Bununla alakalı gençlerden oluşan bir komisyon kurduk ve uzman bir ekipten de bu konuda destek almaya başladık. Amacımız gençleri sosyal faaliyetlere alıştırmak, boş vakitlerini böyle değerli bir kültürel faaliyetle değerlendirmelerine olanak sağlamaktır. Bu yüzden genç arkadaşları, tiyatroya ve folklora gönül veren tüm arkadaşlarımızı da bizimle çalışmaya davet ediyorum. Başvurularını derneğimiz gençlik kollarına ve dernek yönetimine yapabilirler” dedi.

 

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19