www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kafkas Tiyatro Topluluğu Sahneye Hazırlanıyor

Kafkas Tiyatro Topluluğu Sahneye Hazırlanıyor

Folklor alanında çalışmaları bulunan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, yeni bir sanat dalıyla İnegöllülerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 9 ay önce kurulan Kafkas Tiyatro Topluluğu, ilk oyunları olan ‘Kabareden Seçmeler’ ile Şubat ayı sonund

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nde yaklaşık 10 ay önce göreve gelen Başkan Ahmet Nuri Can ve yönetimi, göreve geldikten sonra dernek bünyesinde folklorun yanı sıra yeni bir sanat dalı daha kazandırmak için çalışmalara başladı. Alınan kararla o gün 15 kişilik bir ekip kuran dernek, tiyatro konusunda uzman Ayhan Şahin ile de anlaşarak tiyatro eğitimlerine başladı.

YÖNETİM KABAREDEN SEÇMELERE TAM NOT VERDİ

9 aydır devam eden eğitimler sonunda Kabareden Seçmeler adlı oyunu sahneleyecek hale gelen Kafkas Tiyatro Topluluğu, önceki akşam oyunu dernek yöneticileri için oynadı. Yönetimin tam not verdiği tiyatro oyununun, Şubat ayı sonunda İnegöl’deki tiyatro severler için sahnelenmesi bekleniyor.

“YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN SANAT”

Önceki akşam dernek binasında yapılan çalışmayı izleyen İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, yeni oluşumları ile ilgili bir açıklama da yaptı. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin 35 yıldır folklor ve kültür alanında faaliyette bulunduğunu hatırlatan Can, “Biz yönetici arkadaşlarla birlikte göreve geldiğimizde; bu kültürümüzü ve folklorumuzun yanında farklı sanat dallarına da önem verelim ve başka dallarda da çalışmalar yapalım şeklinde bir karar aldık. O akşam bir karar çıktı, ‘Yaşanılabilir bir dünya için sanat’ sloganıyla bir fikir ortaya çıktı. Bu sloganı önümüzde rehber olarak edindik ve 1 hafta içerisinde tiyatro grubumuzu kurduk. 9 aydır da aralıksız olarak tiyatro grubumuzun çalışmaları devam ediyor. Artık sona geldik, en yakın tarihte şehrimizde oyunumuzla İnegöllülerin karşısında olacağız. Ben Ayhan Şahin hocamıza, tiyatro grubumuzda yer alan gençlerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KAFKAS GÖÇÜ TİYATRO İLE ANLATILACAK

Tiyatro topluluğunun eğitmeni Ayhan Şahin ise, tiyatro ve hazırladıkları oyu hakkında bilgi verdi. “Tiyatro zor bir sanat dalıdır” diyen Şahin, “Çok fazla emek, zaman ister. Arkadaşlarımız da bu emek ve zamanı verdiler. Bunun meyvesini de en kısa sürede sahneye çıkarak alacaklar. Dernek çatısı altında yapılan bu etkinlik güzel bir çalışma. Geleceği olan bir çalışma. Bunun akabinde yeni projelerimiz de var. Kafkas Göçü ile ilgili bir oyun sergilenecek ilerleyen dönemlerde. Ayrıca, tüm ilçe halkımızı da yakında sahneleyeceğimiz oyunumuza davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

ŞUBAT AYINDA SAHNE ALMAK İSTİYORUZ

Şubat ayı sonunda ilk oyunlarıyla sahne almayı istediklerini de kaydeden Ayhan Şahin; “Toplam 15 kişilik topluluğumuz var, oyunumuz da 9 kişilik bir kadroyla sergilenecek. sergileyeceğimiz oyunun adı Kabare’den Seçmeler. Kabare türü, komedinin bir dalıdır ve bölümlerden oluşur. Oyunumuz 2 perde 6 sahneden oluşuyor. İsminin Kabare’den Seçmeler olmasının sebebi de, bugüne kadar sergilenmiş Kabare oyunlarından sahnelerin derlenerek oluşturulduğu bir oyun olması. Şubat ayı sonunda sahne almak istiyoruz. Ancak tarih net olarak belli değil. Önümüzdeki yıl oyuncu kadromuzu da genişletecek bir tiyatro kursu açmayı düşünüyoruz. Biz buradan vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19