Kafkas Tiyatro Topluluğu Sahnede

Kafkas Tiyatro Topluluğu Sahnede

9 ay önce Kafkas Folklor ve Kültür Derneği bünyesinde kurulan Kafkas Tiyatro Topluluğu, ilk oyunları ‘Kabareden Seçmeler’in galasını yaptı.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nde dernek folklorun yanı sıra yeni bir sanat dalı daha kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde oluşturulan Kafkas Tiyatro Topluluğu, ilk oyunlarını sahneledi. 15 kişilik ekip, tiyatro konusunda uzman Ayhan Şahin nezaretinde 9 aydır çalışmalarını sürdürdükleri ‘Kabareden Seçmeler’ adlı oyunun galasını hafta sonu yaptı.

“GENÇLERE GÜVENDİK”

Açılışta konuşan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri, gençlere verdikleri öneme vurgu yaptı. Yönetim olarak ‘gençlere güvenin’ sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Ahmet Nuri Can; “Gençlere de dedik biz sizin arkanızdayız, yürüyün. Tabi bizim arkamızda da Kafkas camiasının güzel insanları olduğu için onlara da teşekkür ediyorum. Bu gece gençlerimizin tiyatro gösterilerini ilk defa sergiliyoruz. Tiyatro grubu düşüncesiyle çıktığımız yolda 9 aydır gençlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Şimdi de 9 ayın meyvelerini bize sunacaklar” dedi.

Ahmet Nuri Can, gala gecesinde sadece gençlere mesaj vermek istediğini de belirterek şöyle konuştu: “Yolunuza devam edin. Siz, bizim sizlere verdiğimiz yetkiye her zaman layıksınız. Bundan sonra da durmak yok, yola devam. Gala gecemize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.”

GALA KAFKAS ŞOVLA BAŞLADI

Konuşmanın ardından gala gecesi Kafkas folklor ekibinin gösterisi ile devam etti. katılımın yoğun olduğu programda Kafkas Folklor Ekibi de yaptığı dans gösterileri iel beğeni topladı.

Folklor gösterisi sonrasında ise 9 kişilik ekibin görev aldığı Kabareden Seçmeler oyunu sahnelendi. Komedinin bir dalı olan ve bölümlerden oluşan Kabareden Seçmeler oyunu 2 perde ve 6 sahne şeklinde sahnelendi. Oyunda, bugüne kadar sergilenmiş Kabare oyunlarından sahneler derlenerek İnegöllülere sunuldu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32