KAFKASLAR FESTİVALDE COŞTU

KAFKASLAR FESTİVALDE COŞTU

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslar Arası Folklor Festivali büyük coşkuya sahne oldu. Gürcistan’dan 3 halk dansları ekibinin ve siyasi heyetin katıldığı festivale, Gürcü vatandaşlar yoğun ilgi

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslar Arası 13. Folklor festivali, Cuma akşamı Kültür Park içerisinde bulunan Amfi Tiyatroda start aldı. 3 gün süren festivale Gürcistan Batum’dan Martue ekibi ve Kutaysi’den Tibuli halk dansları ekibi iki ekiple katıldı. İnegöl Kafkas Folklor Derneği halk dansları ekibinin de yer aldığı festival için Gürcistan’ın Eğitim ve Kültür Bakanı Yardımcısı Madona Tevzadze ve Tibuli Belediye Başkanı Gadardzi Tanabiladze’de beraberindeki heyetle birlikte İnegöl’e geldi.

13 KEZ BU COŞKUYU YAŞIYORUZ

İnegöl protokolünün ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği festivalin Cuma günü gerçekleştirilen açılışında konuşan Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, bu yıl 13. kez bu coşkuyu, bu sevinci, bu muhteşem duyguyu, yaşadıklarını söyledi. Festivalin sponsorlarına, folklor ekibine ve yönetim kuruluna teşekkür eden Demirtaş, “Kafkas Folklor ve Kültür derneği olarak, Gürcü kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına 1971 yılında derneğimiz kurucularına, Derneğimizin eski Başkanlarına ve tüm dernek üyelerine teşekkür eder, şu anda aramızda bulunamayan tüm gürcü camiamızın ahrete intikal etmiş ölmüşlerimizi de rahmetle anıyoruz. Kardeşliğimizin, dostluk ve beraberliğimizin, birlik ve bütünlüğümüzün göstergesi olan, her yıl düzenlediğimiz 13. Uluslar Arası Kafkas Folklor Festivalimize hepiniz hoş geldiniz. Festivalimizin İnegöl’ümüze ve tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmanın ardından gece Kafkas Folklor Derneği folklor ekibi ve misafir ekiplerin gösterileri ile devam ederken, festivalin ikinci gününde de büyük bir coşku yaşandı.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22