KAFKASLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

KAFKASLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, ‘Acının ve vahşetin, dini, dili, ırkı ve rengi yoktur' ifadelerini kullanarak 01-03 Ağustos tarihleri arasında yapacakları Kafkas Festivali'ni ertelediklerini bildirdi.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, dün makamında bir basın açıklaması gerçekleştirerek Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümler sebebi ile 01-03 tarihleri arasında yapacakları Kafkas Festivali’ni ileri bir tarihe ertelediklerini duyurdu.

 

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştiren İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği olarak 01-03 Ağustos 2014 tarihleri arasında bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz Kafkas Festivali etkinliğimizin tüm festival hazırlıklarımızı yapmış olmamıza rağmen ileri bir tarihe ertelediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ülkemizin de yaşanan bu katliama tepkisiz kalmaması ve 3 günlük Ulusal Yas ilan etmesi bizlerin bu kararı almasında elbette payı vardır” dedi.

 

ACININ VE VAHŞETİN DİLİ, DİNİ, IRKI, RENGİ OLMAZ

Özellikle son dönemlerde Doğu Türkistan`da, Arakan`da, Myanmar`da, Urumçi`de, Somali`de, Mısır`da, Suriye`de, Irak`ta ve son 15 gündür Filistin’de şiddeti ve derecesi artarak devam eden soykırıma tepki göstermek amacıyla 13 yıldır ara vermeden devam ettirdikleri Kafkas Festivali etkinliğini ertelediklerini aktaran Demirtaş, “Acının ve vahşetin, dini, dili, ırkı ve rengi yoktur. Yeryüzünün çeşitli coğrafyalarında insanlar dini inançlarından dolayı, ırkından dolayı hunharca katledilmektedir. Hatta ve hatta komşu ülkemiz Irak`taki bir grup, Müslüman kardeşini Müslümanlık için katletmesi gerektiğine inanmaktadır. Filistin`de yanan ateş, son günlerine geldiğimiz şu mübarek Ramazan ayı bile hiçe sayılarak son 15 gündür hat safhaya yükselmiştir. Kadın, çocuk, genç, ihtiyar gözetmeksizin katliamlar devam etmektedir. Bu katliamlara da dünya kamuoyunda otorite olarak kabul edilen birçok devlet ve oluşumda tepkisiz kalmaktadır. ‘Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır’ sözüne istinaden Doğu Türkistan`da, Suriye`de, Irak`ta, Filistin`de ve vahşetin olduğu herhangi bir kara parçasında zulümlerin son bulması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Çeşitli coğrafyalarda sürdürülen insan katliamının, vahşetin son bulmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

MÜSLÜMAN ÂLEMİNİN KADİR GECESİ KUTLU OLSUN

Başkan Demirtaş son olarak, “Ağustos ayının ilk 3 günü planlayıp hazırlıklarını tamamladığımız Kafkas Festivalimizi ertelediğimizi kamuoyu ile paylaşıp, tüm ilçe halkımızın bugün iştirak edeceğimiz Kadir Gecesini kutlar, Ramazan Bayramlarının hayırlara vesile olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00