www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kafkas´tan Örnek Gece

Kafkas´tan Örnek Gece

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Mesruriye (Eski Bahçekaya) Mahallesi´nde Gürcü kültürünü yaşatma ve dayanışma etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Afrin harekâtına katılan Mehmetçik için dualar edildi.

Geceye Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nedim Bayram, İnegöl Belediyesi Meclis üyesi Fatih Aydoğan, Kafkasspor Kulüp Başkanı Yücel Doğru, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, mahalle muhtarları, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

MEHMETÇİK İÇİN KUR´AN OKUNDU

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin operasyonu Zeytin Dalı Harekâtı´nın zaferle sonuçlanması için eğlence programı iptal edilip, Mehmetçiğe destek için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ

Programda konuşan Dernek Başkanı Nedim Sevim, ?Yaklaşık 10 gün önce başlatmış bulunduğumuz etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün 16.15 itibariyle Türkiye Cumhuriyetimiz Afrin operasyonu başlatmış oldu. Türkiye´mizin bir savaşa girdiğini hepimiz izliyoruz. Yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızda bugün yaptığımız toplantı neticesinde, bu akşamki etkinliğimizi askerlerimize Afrin´deki mücadeleleri nedeniyle, bedenimiz burada ruhlarımız onların, yanında olduğunu hissettirmek için gecemizi Fetih suresi ve dualar okuyarak geçirmeye karar verdik. Askerlerimizin bu zorlu sürecinde daha iyi mücadele etmesi ve hiçbir kayıp vermememsi için burada hep beraber dualar edeceğiz, Kafkas Folklor Derneği olarak ülkemizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Bu önemli gecede programımızı değiştirdik. Biz 140 yıl önce bu topraklar atalarımız tarafından emanet edildi. Bizlere emanet edilen bu topraklara, o gün bugündür ihanet etmedik. Vatanına, toprağına sahip çıkan camiamdan gurur duyuyorum. Bundan dolayı bundan sonraki süreçte de, kanımızın son damlasına kadar bu ülke için, bu vatan için, bu bayrak için var olduğumuzu bu güne kadar olduğu gibi, bu gecede göstermiş olduk? dedi.

BİR VE BERABER OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Birlik ve beraberliğin temsili anlamında, güçlendirilmesi anlamında, gerçekten hiç ihtiyacımızın olmadığı kadar bir durum olduğunu ifade ediyorum. Zaten yeterince fitne fesat sokmaya çalışan bir dünya insan var. Ama bizim ihtiyacımız olan, bence bir ve beraber olabilmek. Çok değerli başkanımız Nedim Sevim az önce açıkladı, hassasiyetten dolayı, ülkemizin Afrin´e bir operasyon girişiminde bulunması dolayısıyla burada eğlence kısmını kaldırdık, inşallah birazdan duada edeceğiz. Almış oldukları kararı çok olumlu karşılıyorum, çok yerinde karşılıyorum, tebrik ve takdir ediyorum. Yeri gelecek eğleneceğiz, hep birlikte oynayacağız, yeri gelecek belki hüzünleneceğiz, ama olması gerektiği gibi tadında, kıvamında, hareket etmek durumunda olduğumuzu zaten sizler kararını almışsınız? şeklinde konuştu.

VATAN NAMUSTUR, ŞEREFTİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Değerli dostlar vatan bizler için namustur. Vatan bizler için şereftir. Ve ben Kafkas camiasını, Gürcü camiasını tebrik ediyorum. Bu akşamki düzenlemiş olduğunuz güzel programda işin eğlence kısmını bir tarafa bırakarak vatana duyduğunuz saygı, vatana duyduğunuz sevgi, vatana duyduğunuz muhabbeti ön plana çıkarttığınız için. Hepinizi tebrik ediyorum. Ve değerli Belediye Başkanını, Kafkas Folklor Derneğinin değerli başkanını, muhtarlarımızı, siz değerli Gürcü kardeşlerimi en değerli muhabbetlerimle selamlıyorum. Ve değerli arkadaşlarım, inşallah ordumuz Afrin´den muzaffer olarak geri döndüğünde o akşam ara verdiğiniz eğlence programını çok daha geniş katılımla,  siz Kafkas kültürünün o güzel figürlerini, o güzel oyunlarınızın sergilendiği daha geniş bir programda kutlamak dileğiyle, geceniz mübarek olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25