KALELİ, MESLEKTAŞLARINA UMUT DAĞITTI

KALELİ, MESLEKTAŞLARINA UMUT DAĞITTI

Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl’e gelerek İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı Sena Kaleli, “Hükümet küçük esnaf ve nakliyecinin önünü kesmek ve onu bitirme

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı Sena Kaleli dün İnegöl’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kaleli, ilk ziyaretini İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifine yaparak, kamyoncu esnafı ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Erol Kazanç ziyarette yaptığı selamlama konuşmasında 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, seçimlerde destek istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1.sıra milletvekili adayı Sena Kaleli, Taşıyıcılar Kooperatifi’ndeki meslektaş buluşmasında hükümetin politikalarını eleştirdi. K belgesi konusunda hükümetin çıkardığı yeni düzenlemelerin küçük kamyoncu ve nakliyeci esnafını bitirmeye yönelik olduğunu öne süren Kaleli, “Biz zamanında hem parti ile hem de sektörel anlamda bu uygulamanın karşısında yer aldık. Bir nebze olsun başarılı olduk. Ama şimdi süresi dolan K belgeleri konusunda küçük nakliyeci yine büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşayacak” dedi.  Kaleli, CHP iktidarında nakliyeci esnafının sorunları ile ilgili de son derece kalıcı ve ciddi çözümler bulunacağını belirterek, “Hükümet küçük esnaf ve nakliyecinin önünü kesmek ve onu bitirmek için uğraş veriyor. Biz 12 Haziranda küçük esnafı bitiren bu mantığa son vereceğiz” ifadelerini kullandı. Ucuz mazot konusuna da değinen Kaleli, Hükümet temsilcilerinin söylediği gibi devletin ucuz akaryakıtta bir kaybı olmayacağını belirtti. CHP olarak rafineri çıkış fiyatı üzerinden nakliyeciye mazot vereceklerinden söz eden Kaleli, “Devletin de burada bir kuruş vergi kaybı olmayacak. Bugün rafineri çıkış fiyatı üzerinde yüzde 60 KDV ve diğer vergiler bulunuyor. Biz bu oranı kaldıracağız küçük esnafa da sıfır faizli kredi imkânları sunacağız” diye konuştu. Kaleli, konuşmasının sonunda CHP olarak her çalışmanın hesabını en ince ayrıntısına kadar yaptıklarını ve asgari ücretlinin üzerindeki yükü de kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Taşıyıcılar Kooperatifine yapılan ziyaretin ardından Kaleli, İlçe Teşkilatı Başkanı Erol Kazanç ve yöneticiler ile birlikte Otogar ve MER-PA Pazar yerini ziyaret ederek, seçmenle bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32