?KALİFİYE İŞ GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR?

?KALİFİYE İŞ GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR?

Ağaç İşleri Endüstri Vakfı (AEM Vakfı) temsilcilerini ağırlayan İTSO Başkanı Metin Anıl, tüm sektörlerde kalifiye iş gücüne ihtiyaç olduğunu belirterek, ?İlçemizin lokomotif sektörü olan mobilya ve ağaç işlerinde de durumun aynı olduğundan eğitim faaliye

 

Üyelerinin işlerini geliştirmeleri için bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, geçen yıl kurulan Ağaç İşleri Endüstri Vakfı (AEM Vakfı) temsilcilerini ağırladı. İnegöl Mobilya sektörünün daha sağlıklı büyümesi için yapılabilecek ortak çalışmaların değerlendirildiği ziyarette eğitimli personelin tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya ve ağaç işleri sektöründe de büyük önem taşıdığı vurgulandı.

 

İTSO Başkanı Metin Anıl´ı makamında ziyaret eden AEM Vakfı temsilcileri İnegöl Mobilya sektörüne katkı vermek amacıyla yaptıkları ve yapmak istedikleri çalışmaları anlattılar. AEM Vakfı adına bilgi veren Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Ağaç İşleri Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan, 2015 yılında kurulan vakfın öncelikli amacının sektöre eğitimli personel kazandırmak olduğunu söyledi. Kastan, ?Geçen yılın sonunda, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programı ve Meslek Yüksek Okulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerinin başvuru yapabileceği tasarım yarışması düzenledik. Bu yıl Şubat ayında, İnegöl´de markalaşma konusunda istekli 3 mobilya firmasında işyeri denetimleri yaptık. Bugünde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret ederek birlikte neler yapabileceğimizi konuşuyoruz? dedi.

 

?MOBİLYA SEKTÖRÜNDE DAHA ÇOK MÜHENDİS İSTİHDAM EDİLMELİ?

İnegöl´ün Türkiye Ağaç İşleri ve Mobilya Sanayinin yüzde 35´ini bünyesinde barındırdığını ancak sektörde istihdam edilen mühendislerin toplam personel içindeki payının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Mustafa Kastan, ?Bize göre bu durum, İnegöl mobilya ve ağaç işleri sektörünün hızını düşürüyor. Sektörde daha çok mühendis istihdamın önünü açacak projeler geliştirmek istiyoruz? dedi. Kastan, U.Ü. bünyesinde İnegöl´de Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Fakültesi açılması için yaptıkları girişimlere İTSO´nun da destek vermesini beklediklerini söyledi. AEM Vakfı olarak sektördeki kuruluşların markalaşmalarına katkı yapmak için eğitim programları hazırladıklarına da vurgu yapan Mustafa Kastan, üretimi pazarlama ve planlama konularında verecekleri eğitimler için İTSO ile iş birliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

İTSO EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

İTSO Başkanı Metin Anıl da tüm sektörlerdeki üyelerine yönelik eğitim çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizdi. Hazırladıkları stratejik plan dâhilinde kamu ve özel sektör kuruluşlarının katkılarını alarak düzenli eğitim çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Başkan Metin Anıl, ?Günümüzde iş dünyasının eğitimli personel ile daha hızlı yol aldığı bilinen bir gerçektir. Tüm sektörlerde kalifiye iş gücüne ihtiyacımız var. İlçemizin lokomotif sektörü olan mobilya ve ağaç işlerinde de durumun aynı olduğundan hareket ederek eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Sizlerle de ortak çalışmalar yapmayı isteriz. Bunun için öncelikle iyi bir plan yapmalıyız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32