KAMERALI SİSTEM SÜRCÜLERE İTİRAZ HAKKI TANIMIYOR

KAMERALI SİSTEM SÜRCÜLERE İTİRAZ HAKKI TANIMIYOR

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, şehir içi trafiğini düzene sokma adına uygulamalarını sürdürüyor. Ekiplerin kameralı sistemi ise sürücülere itiraz şansı bırakmıyor. Şehir içi trafiğini düzene sokma adına yapılan

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliği, şehir içi trafiğini düzene sokma adına uygulamalarını sürdürüyor. Önceki gün saat kulesi önünde kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymayan sürücülere yönelik uygulama yapan ekipler, dün de Alanyurt köprülü kavşağı üzerinde metal sanayi kavşağında kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri hem uyardı, hem de kurallara uymayan sürücülere cezai müeyyide uyguladı.

13 Araca Bin 746 TL Ceza Kesildi

1 saat süren denetimler sonucunda metal sanayi kavşağında kırmızı ışık ihlali yapan 13 araç sürücüsüne toplam bin 746 TL para cezası kesildi. İnegöl Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymayan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere yönelik yapmış oldukları denetimleri İnegöl genelinde sürdüreceklerini söyledi.

Kameralı Uygulamada Sürücülere İtiraz Hakkı Yok

Meşe, Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliği olarak şehir içi trafiğini düzene sokmaya kararlı olduklarının altını çizerek; “Özellikle kavşaklarda geçiş önceliği, kırmızı ışık ihlali, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeme, sürücü belgesiz araç kullanma, motosiklet sürücülerinin plakasız, kasksız motosiklet kullanmalarını, park yasağına uymayan kavşak içlerine ve çift sıraya araç park ederek trafik akışını engelleyen araç ve sürücülerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerine istisnadan cezai müeyyide uygulandığı;  şehrin değişik noktalarında uygulama yapan trafik ekipleri uygulamaları koyduğu kamerayla kayda aldığı için sürücülere itiraz hakkı bırakmamıştır. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler kamerayla tespit edilerek ileride bekleyen trafik ekiplerine telsiz vasıtasıyla aracın plakasını bildirerek ışık ihlali yapan araç sürücülerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1B maddesine istinaden 140 TL para cezası yazılmaktadır” dedi.

Her trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu ifade eden Ömer Meşe, sürücülere seslenerek “Trafik kurallarına uyalım, uymayanlara örnek olalım” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68