www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kamerun Heyetinden Yatırım Çağrısı

Kamerun Heyetinden Yatırım Çağrısı

İstanbul’da gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarı için ülkemize gelen Kamerunlu heyet, AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın davetiyle İnegöl’e gelerek Modef Expo fuarını ziyaret etti. Kamerun heyetinden İbrahim Adamou, İnegöllü

İstanbul’da gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarı için ülkemize gelen Kamerunlu heyet, eski AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın davetiyle Modef fuarını gezdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da ziyaret eden heyet, İnegöllü mobilyacıları Kamerun’da yatırım yapmaya çağırdı.

 

TÜRKİYE İLE TİCARET YAPMA İSTEKLERİ VAR

Kamerunlu heyet ilk olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Heyeti İnegöl’e davet eden eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl ve İnegöl ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek,  “İnegöl’e ne kadar faydalı olursak, kendimizi o kadar mutlu hissediyoruz. Biz MUSİAD fuarına gelen Kamerun heyetini İnegöl fuarına da getirelim dedik. Kamerunlu kardeşlerimizin Türkiye ile ticaret yapma istekleri var. Kamerun Afrika’nın stratejik bir ülkesidir.” dedi.

 

KAMERUN BİZİM DEĞER VERDİĞİMİZ ÜLKE

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “MÜSİAD Fuarına gelereki bizleri de ziyaret eden misafirlerimiz oluyor. Sedat Bey bizimle irtibata geçti. Şehrimizi tanımaya çalışıyorlar. İnşaat başta olmak üzere farklı sektörlerle alakalı iş kolları var. Şehrimizin tanınması ticaret adına ufkumuzu açacak konular. Geçmişte yapılmış ticaretlerle alakalı yaşanılan sıkıntılardan vekilimiz bahsetti. Ne kadar aranızda mesafe olursa olsun, işinizi doğru yaparsanız yürümeye devam edersiniz, bizim anlayışımız da bu. Bizim hayalimiz tüm dünyaya mobilya satmak, ürün satmaktır. Kamerun bizim değer verdiğimiz, sevdiğimiz bir ülke. İnanıyorum ki, bu görüşmeler ileride oluşacak aktiviteler için bir vesile olur diye düşünüyorum.” dedi.

 

MOBİLYA VE TARIM ŞEHRİNDEYİZ

Kamerun heyetinden İbrahim Adamou ise “Bizi kabul eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Yeni bir şehir keşfettik. İstanbul, Ankara, Konya’ya geldik. Şimdi yeni bir dünya keşfettik. Mobilya ve tarım şehrindeyiz. Kamerun’da kereste çok var. Kamerun Avrupa ve Çin’e ihracat yapıyor. Biz de sizi Kamerun’a davet ediyoruz. Oradan kereste alabilirsiniz, orada çalışabilirsiniz. Arazimiz çok geniş bir arazi. Tarım için de sizleri bekleriz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra Modef Fuarını gezdi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19