KAMPÜS İÇİN SEFERBERLİK

KAMPÜS İÇİN SEFERBERLİK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’ün Parlayan Yıldızı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü için herkesin tüm imkânlarını zorlaması gerektiğini söyledi.

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü müteahhit firmasının teknik personeli ve İl Özel İdaresi teknik personeli ile birlikte AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’i Ankara’daki makamında ziyaret etti. Baştürk, kampusun bir an önce eğitim öğretime açılması için yoğun çaba sarf eden Hüseyin Şahin ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i makamında ziyaret etti.

16 EYLÜL SABAHI YENİ BİR YILDIZ DOĞACAK

Yusuf Tekin’e yapılan ziyarette kampüs hakkında konuşan Milletvekili Hüseyin Şahin, hayırsever Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan bu projenin Türkiye’ye örnek proje olduğunu söyledi. Bu konuda Bakanlığın ciddi katkıları olduğunu da ifade eden Şahin, “Kampus sadece İnegöl’ün değil, Bursa bölgesinin eğitim ve kültür merkezi olacaktır. Bundan dolayı bu projeyi çok önemsiyoruz. 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetişmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Gerek hayırseverimiz, gerek yüklenici firmalar, gerek İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, gerekse de İl Özel İdaresi gecesini gündüzüne katarak 16 Eylül 2013 sabahı İnegöl’de yeni bir yıldız doğması için çalışmaktadırlar” dedi.

HERKES İMKÂNLARI ZORLAMALI

İnegöl’ün Parlayan Yıldızı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu için herkesin tüm imkanlarını zorlaması gerektiğini, kampusun bu yıl eğitim öğretime başlamasını istediklerini kaydeden Hüseyin Şahin, “Bu yıl açılacak binaların donatım ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 1 buçuk milyon TL Bakanlığımız tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ödenek gönderilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihale usulü ile donatım malzemeleri ve tefrişatını temin edecektir. Sayın Müsteşarımızla kampus yönetmelik mevzuatı, öğretmen, yardımcı hizmetler, sağlık, güvenlik, taşıma ve yemek gibi ihtiyaçların nasıl karşılanacağının değerlendirmesini yaptık. Ayrıca ihale dışında kalan bazı işlerin yapılması için de Müsteşarımızdan ek bütçe talebinde bulunduk” dedi.

34 YENİ KAMPÜS MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ise, Bakanlığın ciddi bir çalışması olduğunu ve sorunların tek tek çözüleceğini aktardı. Yakında kampus mevzuatının yürürlüğe gireceğini dile getiren Tekin, “Ona göre çalışmalara devam edilecek. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 34 kampus açma hedefimiz var. Sevim Yıldız Kampüsünün oluşmasında emeği geçen başta hayırseverimiz olmak üzere, tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

MUTLU SONA AZ KALDI

Son olarak bir konuşma yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kendilerini Ankara’da ağırlayan ve İnegöl’den hem eğitim öğretim konusunda, hem de kampus konusunda desteklerini esirgemeyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e teşekkür etti. Yapılan görüşmelerin çok verimli ve faydalı bir çalışma olduğunu da anlatan Baştürk, şöyle konuştu: “Sayın vekilimizin nezaretinde sorunlarımızı birinci elden sayın müsteşarımıza sunmuş olduk. Müsteşarımız bizleri kabul buyurdular, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzde az bir zaman var. Herkes üzerine düşen görevi en hızlı ve etkili bir şekilde yaparsa, mutlu sona çok az kaldığını büyük bir heyecanla ifade etmek istiyorum. Bu proje İnegöl eğitim tarihinin en büyük projesidir. İnanıyorum ki, velilerimiz ve öğrencilerimiz de burada yapılan hizmetten büyük keyif alacaklardır ve bu kampusun oluşmasında destek veren başta hayırseverimiz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07