KAMPÜSTE ASFALTSIZ YER KALMAYACAK

KAMPÜSTE ASFALTSIZ YER KALMAYACAK

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nde devam eden asfaltlama çalışmalarını inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, kampüsteki 25 bin metrekarelik alanın tamamının asfaltlanacağı açıkladı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dün Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarını inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

7 BİN 500 METREKARE ALAN ASFALTLANDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bilindiği gibi hayırsever işadamı Sayın Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tam kapasite olarak eğitim öğretime başlayan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde tamamlanmamış olan bazı altyapı ve tesisat eksiklikleri vardı. Bu eksikliklerden elektrik tesisatı ve doğalgaz tesisatı işlemleri geçtiğimiz yaz tatili içerisinde yoğun bir çalışma ile tamamlandı ve abonelikler yapıldı. Tamamı 300 dönüm alan içerisinde bulunan yerleşim yerinin anayolları ile bir kısım okul bahçeleri ve diğer kullanım alanları 2013 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmış, altyapı, kaldırım ve çevre ihata duvarlarının büyük bir kısmı ise Özel İdare aracılığı ile ihale edilerek yaptırılmıştı. Ancak kampüs çevresinde 2 yerde yaklaşık 800 metrelik bir bölümün ihata duvarları yapılmamış ve kampüs içerisinde toplamda 25 bin metrekarelik bir alanın yağmur suyu kanalları ile asfaltı yapılmamıştı. Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin ve Sayın Valimizin Büyükşehir Belediyesi nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucu eksik kalan altyapı ve asfalt çalışmaları da Büyükşehir Belediyesince programa alındı. Bir ay önce yağmur suyu kanalları ve mazgalların yapımına başlanarak bu süre içerisinde tamamlandı. Bu çalışma devam ederken bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Ekiplerince de asfalt öncesi zemin düzleme ve malzeme yayma işlemleri başlatıldı. Geldiğimiz aşamada kanal ve ızgara işleri tamamlanmış olup, asfalt yapımı işleri hem Büyükşehir Belediyesi Ekiplerinin zemin düzleme ve asfalt altı malzeme dolgusuyla hem de asfalt yapım ekibinin asfaltlaması ile devam etmektedir. Ayrıca zemin düzleme esnasında bozulan kaldırım taşlarının tamir işleri de devam etmektedir. Bugün itibariyle 25 bin metrekarelik alanın 7 bin 500 metrekarelik bölümünün asfalt yapımı tamamlanmış oluyor. Kalan kısmın asfaltlaması ise havaların durumuna göre devam edecektir” dedi.

JANDARMADAN KAMPÜS GİRİŞİNE KONTROL NOKTASI

Eksik olan ihata duvarlarının yapılması için Büyükşehir Belediyesince ön hazırlık çalışmalarının başlatıldığını aktaran Bilican, “Uygun zamanda duvarların yapımına başlanacağını ümit ediyoruz. Kampüs için bu anda en önemli husus güvenlik meselesidir. Bunun için çevre duvarlarının bir an önce yapılması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için her türlü girişimlerimiz sürüyor. Bu bağlamda Sayın Valimizin talimatı doğrultusunda İlçe Jandarma Komutanlığımız kampüs girişine kontrol noktası koyacak. Bu hafta sonu kontrol kulübesinin gelebileceğini biliyoruz. Böylece günün önemli bir bölümünde kampüsün girişinde Jandarma bulunarak güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle Jandarma Komutanımız Sayın Uğur Baş beye de destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE SÜRÜYOR

Kampüsteki eksiklerin tamamlanarak daha güzel, güvenli ve cazip hale getirilmesi için yoğun çabalar sarf edildiğini aktaran Bilican, “Bu çalışmaların yanında bir yandan da okul binalarının, atölyeleri ve laboratuvarların araç-gereç, donanım, makine ve teçhizatlarının tamamlanması için çok yoğun çabalar sarf edilmektedir. Bu kapsamda başından beri Sayın Vekilimiz hem Bakanlığımız nezdinde, hem de Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde çok ciddi girişimlerde bulunarak eksiklerin tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılmasını ve ihtiyaç duyulan ödeneklerin teminini sağlıyor. Aynı şekilde Sayın Valimiz yakından takip ederek önemli destek veriyor. İlçemizde ise Sayın Kaymakamımız ile devamlı irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz alanda devamlı işleri takip ediyor, ilgili birimlere gerekli bilgileri aktarıyoruz. Bizim görüşeceğimiz yerlerle biz görüşüyoruz. Sayın Kaymakamımızın görüşmesi gereken birimlerle kendileri görüşüyorlar. Tam bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burası büyük bir kampüs olduğu için eksiklerin giderilmesi de hem zaman almakta hem de çok yüksek maliyeti bulmaktadır. Bu eğitim kampüsünün eksikleri tamamlandığında çok cazip hale gelecektir. İnşallah 2015-2016 eğitim-öğretim yılında burası daha farklı ve mükemmel olacaktır. Bu vesileyle bu güzel eğitim tesislerini ilçemize kazandıran başta hayırseverimiz Sayın Mehmet Yıldız olmak üzere, her konuda büyük gayretleri olan Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ve katkısı olan tüm yetkililere halkımız adına teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68