KAMPÜSTE EĞİTİM BAŞLADI

KAMPÜSTE EĞİTİM BAŞLADI

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde ilk ders zili çaldı. Kampüs 320 öğrenciyle 2013-2014 eğitim öğretim yılına merhaba dedi.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. İnegöl’de 50 bin öğrenci ders başı yaparken, yeni eğitim yılında İnegöl’de Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu başta olmak üzere Birey Dershanesinin bulunduğu binada açılan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre Kız Meslek Lisesi, Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu, Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu ve Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu da hizmet vermeye başladı.

 

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından 50 milyon TL’lik yatırımla İnegöl’e kazandırılan ve 29 binanın bulunduğu Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü de hizmete girdi. 8 yıldır tamamlanması beklenen kampus, yoğun bir mesai sonrası 2013-2014 eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrencileri kucakladı. 270 öğrencisi bulunan kampüse dün de 50 öğrenci kayıt yatırdı.

 

KIZ ANADOLU İMAM HATİP 280 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME BAŞLADI

Yeni açılan okulları dün İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nursel Öz Akçay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ziyaret etti. İlk olarak 280 öğrenci ile hizmete giren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi. AVM karşısında bulunan binanın 1997 yılına kadar Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verdiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eşinin bu okuldan mezun olduğunu belirtti. 280 öğrenci ile açılan okulun Türkiye’de genelinde açılan 20 Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden birisi olduğunu kaydeden Şahin, imzası ilk atılan okulun da bu okul olduğuna vurgu yaptı.

 

GEZİ EYLEMCİLERİNE GÖNDERME

Sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet eden Şahin, “Bu okul siz içinde olunca çok güzel. Yoksa okul, bina zor şeyler değil. Ben bu okulu tekrar böyle görünce duygulandım. Burada İmam Hatip öğrenci sayısı bin 100’e kadar çıkmıştı, yetmiyordu. İkinci bir okulu açalım mı diye düşünürken, Türkiye duvara tosladı. Ama tekrar o istikameti bulduk. Önünüzdeki engeller kalktı. Çalıştığınız zaman herkesle eşitsiniz. Hekim olacaksınız, öğretmen olacaksınız, hukukçu olacaksınız, Kaymakam, milletvekili olacaksınız. Zor bir dönemden geçiyorsunuz. Siz ahlaklı ve maneviyatlı insanlarsınız. Bu eylemlere katılan, eylemlerle ülkemizin önünü sabote etmeye çalışan insanlara zaten aman vermiyorsunuz. Çevrenizde bunlar varsa, onları da uyarmaya çalışın. Çünkü bu eylemcilerin yaş ortalaması liseye kadar indi” dedi.

 

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gerçekleştirilen ziyaret sonrasında ise 250 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Yunus Emre Kız Meslek Lisesi ziyaret edildi. Ziyarette öğrencilere yönelik kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, 2013-2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 

MESLEK ERBABI OLARAK MEZUN OLACAKSINIZ

Protokol üyeleri son olarak Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti. Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan kampus, 320 öğrenci ile eğitime başladı. İlçe protokolü kampüse gerçekleştirmiş olduğu ziyarette öğrencilerin eğitim gördüğü Hacı Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni gezdi. Öğrencileri sınıfta ziyaret eden protokol üyeleri, daha sonra kampüsün ilk öğrencileri ile fotoğraf çekindi. Kampüste öğrencilere yönelik bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Eğitim Kampüsünün 8 yıl sonra hizmete açıldığını hatırlatarak, bu yıl kampüsün öğrenci almasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Hüseyin Şahin ayrıca öğrencilerin sabah İnegöl Belediyesi tarafından ücretsiz taşındığını kaydetti. Milletvekili Şahin, “Sizler bu okulun ilk öğrencileri, ilk mezunları olacaksınız. Zorlu bir süreçten geçerek bu eğitim sezonunda okulu sizler için yetiştirmeye çalıştık. Ufak tefek aksaklıklar olabilir, ama bu aksaklıkları gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Halledemeyeceğimiz hiçbir mesele yok. Buradan mezun olurken her şeyi ile mütekamil bir okuldan mezun olacaksınız. Bir mesleğin erbabı olarak mezun olacaksınız” dedi.

Kaymakam Ali Akça ise eğitim öğretim sezonunun başladığını belirterek, “Okullarımızı ziyaret edip eksiklerini ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Bizim amacımız sizleri daha iyiye, daha güzele taşımak. Sizler de planlı, programlı ve inançlı çalışın. Daha iyiyi hedefleyerek yolunuza devam edin” diye konuştu



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00