www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?KAMPÜSÜN İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR?

?KAMPÜSÜN İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR?

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, kampüsteki eksiklerin giderilmesi aşamasındaki taleplerinin, ?Burası nasılsa başka üniversiteye dönüşecek, böyle bırakalım mantığı doğru değil. Burasının iyileştirilmesi la

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, dün makamında düzenlediği basın toplantısında kampüste yaşadıkları sorunları dile getirdi.

ÜNİVERSİTE KONUSU NETLEŞMELİ

Fakültenin kuruluşunun 6. yılına girildiğini belirten İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İbrahim S.Canbolat; ?Öğrenci sayımız İşletme Fakültesinde lisans düzeyinde 550 civarında. Yüksek Lisan programlarına da 140 kadar öğrencimiz devam ediyor. Buna ilaveten yurtdışından gelen 45 yabancı uyruklu öğrencilerimiz var. 28´i lisans, 17´si yüksek lisans öğrencisi? İnegöl´de bir yerleşkemiz var.  İlk mezunlarını veren bir İşletme Fakültemiz var. Bir de 20 yıllık Meslek Yüksekokulumuz var. İnegöl´de ayrı bir üniversite kurulacağına ilişkin bir söylenti de var. Bence de İnegöl´de üniversite kurulmalı. Biz şöyle bir sorun yaşıyoruz; üniversite kurulacak mı, ne zaman kurulacak? Bu konu netleşmedi? dedi.

ANKARA´DA BAKAN VE VEKİLLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Canbolat, ?Ankara´da Bursalı Bakan ve Milletvekilleri, Uludağ Üniversitesi mezunu bürokratlar ve rektör, dekanlar bir araya geldik. Sorunlarımızı da dile getirdik. Bakanımız Faruk Çelik ve Efkan Ala´nın yanı sıra Hüseyin Şahin´in de aralarında olduğu Bursa Milletvekilleri de vardı. Ben orada dile getirdim. İnegöl İşletme Fakültesi´nin bir mensubiyet sorununu yaşadığını söyledim. Fakülte belli bir noktaya geldi. Yeni bir üniversite kurulacaksa mevcut fakülte ne olacak? Uludağ Üniversitesi´nde yeni üniversite kurulacak nasılsa oraya gidilecek yaklaşımı var. Şuan üniversite kurulmaya başlasa 3-5 yılı alır. Mutlaka üniversite kurulacak. Bu fakülteyi oluşturarak yanında da Meslek Yüksekokulu var. Yeni bir alan oluşturulmalı ve oraya yatırım yapılmalı, doğal olarak buraya yatırım yapmak mantıklı değil deniyor. Üniversitelerde mutlaka kampus düşünülüyor. Ama burası da kalmalı. Yanımızda yurt var. Onu taşıyamayız. Bu binalarla ilgili de depreme dayanıklılık testleri yapılıyor. Sonuç henüz belli değil. Gerekirse yeni binalar yapılır ama burada bir fakülte kalır. Eşyanın hakikatine göre davranmamız lazım. Gelecek netleşsin ve biz ona göre hareket edelim istiyoruz?

?KAMPÜSÜ GÜZEL HALE GETİRELİM?

?Öğrencilerimizden, öğretim görevlisinden gitmek isteyenler çıkıyor. Israrla burada tutma eğilimim olmaz. Fakültemizin, Meslek Yüksekokulumuzun içinde yer aldığı yerleşkemizin içinde bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Bazı şeyleri birlikte konuşalım, planlayalım. Kampusun daha güzel olması için çalışacağız. Bunun bütçesi ne olur, ne tür çalışmalar yapılır bunu konuşacağız. Geçmişte iş adamlarımızın ciddi desteklerini de gördük. Gerek Uludağ Üniversitesi rektörlüğü, yerel yönetimler, siyasi karar alıcılar, iş adamlarına çağrımız; Bu kampusu daha da güzel hale getirelim. Bunu hep beraber yapalım. Fakültenin arkası çamur? Belediyeye söylüyoruz, Büyükşehir Yasası deniliyor. Rektörlüğe söylüyoruz, ileride üniversite olacak diyorlar. Ben mümkünse arka tarafa göndermeyin diyorum. Görüntü iyi değil. Burası nasılsa başka üniversiteye dönüşecek, böyle bırakalım mantığı doğru değil. Burasının iyileştirilmesi lazım ve kullanılması lazım. Çıkacak rapor da önemli? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19