www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAMPUSUN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

KAMPUSUN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun eksiklerini gidermek için kolları sıvayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 100 bin lira harcayarak 70 bin metrekarelik alanda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapacak.

 

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından İnegöl’e bağlı Karalar Köyü’nde eşi Sevim Yıldız adına yaptırılan Mesleki Eğitim Kampus’unun çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nun biran önce faaliyete geçmesi için çaba harcayan AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, kampüsü sık sık ziyaret edip eksiklerle yakından ilgileniyor. Şahin, geçtiğimiz gün bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Bina inşaatları tamamlanmasına rağmen altyapı ve çevre düzenlemeleri konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir süredir atıl durumda bekleyen, ancak AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleri sonucu bu yıl eğitim öğretime açılan kampüsün eksikleri gideriliyor.

 

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve AK Parti İnegöl ilçe yöneticileri ile birlikte kampusta incelemelerde bulunan Hüseyin Şahin, kampüs bölgesindeki 70 bin metrekarelik alanın yeşillendirileceğini söyledi. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları için 100 bin lira harcanacağını belirten Şahin, hizmeti için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

EKSİKLER GİDERİLECEK

Mesleki Eğitim Kampüsü’nün Bursa’nın en önemli eğitim projelerinden biri olduğuna değinen Şahin, ‘Buradaki tablo devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneğidir. İnegöl hem devlet, hem özel sektör katkılarıyla eğitim alanındaki sorunlarını giderek çözüyor. Kampusta Hacı Sevim Yıldız Teknik Endüstri Meslek Lisesi, 386 öğrenciye bu yıl eğitim ve öğretim vermeye başladı. Bölgenin eksikleri gelecek yıl tümüyle tamamlanacak ve buradaki okullar 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek’ diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19