www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAMYONCULAR KONTAK KAPADI

KAMYONCULAR KONTAK KAPADI

İnegöllü kamyoncular, ticari araçların sigorta primlerinde yaşanan fahiş artışlara tepki amacıyla bir süre kontak kapadı.

Ticari araçların sigorta primlerine yapılan yüksek zamlar, İnegöl´deki kamyoncu esnafının tepkisine yol açtı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı´ndan Bursa karayoluna çıkan 500 kamyon ve TIR´dan oluşan konvoy tek sıra halinde ilerlediler. İlerlerken klaksiyon çalan İnegöllü kamyonculara, karayolunda seyreden sürücülerde klaksiyon çalarak destek verdiler. Eylem sırasında karayolunda 7 kilometrelik kuyruk oluştu.

AKILLARINI BAŞINA ALSINLAR

Kamyoncular adına konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Burada sadece kamyoncular değil, bin 500 tane ticari araç, şoförler odasına bağlı araç var. 553 tanede kamyoncular kooperatifine bağlı araç var. Sigorta şirketleri akıllarını başlarına almazsalar, bundan sonraki eylemimiz daha katılımlı olacak ve Türkiye genelinde olacak.?dedi.

YABANCI ŞİRKETLERİ İSTEMİYORUZ

Yabancı sigorta şirketlerini istemediklerini ifade eden İnegöl Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek ise, ?Biz bu yabancı şirketleri istemiyoruz. Artık biraz yerliye dönülsün. Çok fahiş fiyatlarımız var, dengesiz fiyatlar var. 10 sene bir araç sigortalandı mı, aracın kendi değeri kadar sigorta parası veriyoruz. Bunun için sesimizi duyurmak istiyoruz.?dedi.

------------------------------------------------------------------



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19