Kamyoncular Piyasayı Diri Tutuyor

Kamyoncular Piyasayı Diri Tutuyor

S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, kamyoncu esnafının piyasaya ekonomik olarak dağıttığı parayı hiçbir esnafın dağıtamayacağını ifade etti.

S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, kamyoncuların sorunları ve gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KAMYONCU ESNAFI KADAR PİYASAYA PARA DAĞITAN ESNAF YOK

S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, ?Biz şükür ediyoruz. Mazot fiyatlarımız yüksek, lastik fiyatları yüksek. Topluma baktığımız zaman bir yükseliş var. İnsanlarda bir umut var. Bireysel kamyoncular biraz daha sıkıntılıdır ama biz bir arada çalışıyoruz. Bazı fabrikalarla çalışıyoruz. Başta Starwood Mehmet Bey işlerinin yüzde 80´ini bize verir, kendisine teşekkür ediyorum. Olmuksan karton fabrikası yıllardır bizdedir. Bu sene ihale sürecimiz var, inşallah yüzde 100´ünün nakliyesini biz yaparız. Çok olmasa da para kazanıyoruz. Kurşunlu´da Freşa fabrikası var, o hep gitti geldi ama seçime geldikten sonra arkadaşlarımızla ilişkileri iyi kurduk, oranın da yüzde 80´ini aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kamyoncu esnafı dediğiniz zaman sıkıntılıdır. Kamyoncu esnafı marşa bastığı zaman gider mazota tabancayı koyar, vergisini öder. Kamyoncu esnafının piyasaya ekonomik olarak dağıttığı parayı hiçbir esnaf dağıtmaz. Bütün bu süreçte biz daha iyiye gitmeye çalışıyoruz.?

VERGİLER ÇOK YÜKSEK

?Karakoç fabrikasının orada rahmetli Hikmet Şahin döneminde kullanma izniyle bir yer verilmiş. Şuanda bizim oradan yolumuz var ama herhalde fabrikada bir sıkıntı var, inşallah Belediye Başkanı onu açacak. O yol açıldığı zaman çok büyük rahatlık yaşayacağız. Çünkü 300 metre için 2 kilometre yol dolaşıyoruz. Bu 2 kilometrede hem yakıt olarak gider var hem de sürtüşmeli kazalar oluyor. Talaş ve odun çeken 100 tane TIR çalışıyor. Sunta arabaları var aynı caddeyi kullanıyorlar. Buradaki yol açılırsa çok rahatlık yaşanacak. Vergiler yüksek, sigortalar yüksek, motorlu taşıtlarının vergileri çok yüksek? Kooperatifler olarak bunu masaya yatıracağız. Yeni araçlara göre olsaydı daha iyi olacaktı ama bugün gelinen noktada benim aracım 2005 model bin 700 lira motorlu taşıt vergisi ödeyecek, geride 10 teker var o da aynı parayı ödeyecek. Burada sıkıntılar var. İnşallah yetkililer onu da göz önünde tutarlar? dedi.

 

İSTASYON KOOPERATİFE FAYDA SAĞLIYOR

Kooperatif olarak hizmete giren akaryakıt istasyonunun esnafa faydasının olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Portakal, ?Akaryakıt istasyonunun kuruluşu benim zamanımda olmuştu. O gün Belediye Başkanımızla ruhsata gidip çıkardık, yer temin ettik. Geçen yönetim Ali Ekim Bey ile anlaşma yapmış. Kendimizin olduğu için mutlaka katkıları var. Veresiye işlerimiz var. İşimiz görülüyor. Kooperatife fayda sağlanıyor. İleriye yönelik daha iyi olacaktır? şeklinde konuştu.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILMALI

Portakal son olarak, bölge otoparkının yetersiz olmasından dolayı bazı esnafların TIR ve kamyonlarını dış alana park ettiğini ve bunun sonucunda da ciddi hırsızlık olayları yaşandığını belirterek yetkililerin tedbirleri artırmalarını talep etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07