www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAMYONCULAR ÖZBEK DEDİ

KAMYONCULAR ÖZBEK DEDİ

39 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin olağan genel kurulunda eski Başkan Recep Portakal ve mevcut Başkan Yusuf Ziya Özbek’in listeleri kıyasıya yarıştı. Mevcut Başkan Özbek, 330 üyeden 196’sının oyunu alarak güven tazeledi.

39 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı Cumartesi günü saat 10.00’da OSB’de bulunan kooperatif lokalinde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Yusuf Ziya Özbek ile kooperatifin eski Başkanı Recep Portakal’ın listelerinin yarıştığı genel kurulda, ipi göğüsleyen taraf mevcut başkan Yusuf Ziya Özbek oldu. Özbek 330 üyenin 196’sının oyunu alırken, Recep Portakal ise 136 oyda kaldı.

Kongreye; İnegöl Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Öke, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile üyeler katıldı.

KOOPERATİF ÜYELERİNE İSTASYON

Divan heyetinin seçimi ile başlayan genel kurulda, 25 gündem maddesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında 1 milyon 290 bin lira alacağı olan kooperatifin 773 bin TL borcunun olduğu açıklandı. Kooperatif merkezinin hemen yanında bulunan 2 bin 107 metrekare alanın kooperatif tarafından satın alınması için de üyelerden yönetime yetki vermeleri oylanarak kabul edildi. Metrekaresi 200 TL`den alınacak olan Belediyeye ait söz konusu alanda kooperatif üyelerinin yararlanacağı petrol istasyonu yapımının planlandığı bildirilerken, söz alan Recep Portakal, yapılacak olan yapıya yap-işlet-devret modeli uygulanmasını istedi. Arsanın satın alınması ile önerilen yönteme seçilecek olan yönetimin karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri içerisinde yer alan, kooperatife 1 milyon TL değerinde araç, 200 bin TL değerinde demirbaş alımı yapılması da oy birliği ile kabul edildi. 70 TL olan Aidatın, artması ile alakalı öneri ise üyeler arasında tartışmaya neden oldu. Bazı üyeler 70 liranın bile ödenmekte zorluk çekildiğini ileri sürerken, bazı üyeler ise kooperatifin bütçesinin arttırılması için aidatların 100 TL’ye çıkarılmasını savundu. Bu tekli üyelerin çoğunluğunun reddetmesi ile kabul edilmeyerek, 70 TL olarak kalmasına karar verildi. Son olarak ise kongre süresi ile alakalı üyelerden öneriler alındı. Bazı üyelerin 2, bazılarının ise 1 yıl olarak talepte bulunması oylandı, 1 yıl da çoğunluk sağlandı.

KAZANAN KOOPERATİF OLACAK

Gündem maddelerinin ardından kongreye katılan protokol üyelerine söz verildi. İlk olarak konuşan İnegöl Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Öke, sandıktan çıkacak olan yeni yönetime başarılar dileyerek, motorlu taşıtlar kooperatifi üyelerinin 125 bin TL’ye kadar olan düşük faizli kredilerden yararlanmaları için Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifine başvurmalarını istedi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, kongrelerin demokrasinin bir gereği olduğunu belirterek, “Bu seçimde kimse kazanmayacak, kazanan kooperatif olacak. Bizde 3 yıl önce seçildik. Gece gündüz demeden hizmet etmeye çalışıyoruz. Hatalarımız da vardır, olumlu yaptığımız işlerde. Sizlerin çileli bir yaptığını biliyoruz. Şoförün ekmeği yenmez derler.
Çünkü zor kazanıyorsunuz. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NEDEN ÜZERİME BU KADAR GELİNDİ

Protokol üyelerinin konuşmaların ardından ise adaylara söz verildi. İlk konuşmayı yapan Başkan adayı Recep Portakal, neden aday olma gereği duyduğunu açıklayarak şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 1 ay önce Yusuf ağabeyime `ben aday değilim` dedim. Başkan vekâlet topluyor, 3 aydır aidat alamıyoruz diyor, yok Recep aday olamaz diye laflar dedikodular kulağıma geldi. Bu arada birkaç büyükler toplantısında aday olmayacağımı söylediler. Ben zaten aday olmadığımı söylemiştim. Neden benim bu kadar üzerime gelindi, Yusuf ağabey `bana doğru neyse onu yapacağım` demişti. Bakın arkadaşlar 1 yıl evvel, bugün bu salonda sizlerin verdiği karar ile seçimi kaybettim. O gün üzülen taraf ben ve arkadaşlarım oldu. Bir yıldır bir arpa boyu yol alınmamıştır. Bu kooperatife bir tane fabrika eklenmemiştir. Zamlar alınmamıştır. Starwoord da tahirden yukarı geçilmemiştir. Üye ve yönetim arasında kopukluk vardır. Kısacası mantık Recep Portakalı devirme mantığı yürütülmüştür. Bugün burası Recep Portakal’a ihtiyaç duymuştur. Hiçbirinizi birbirinizden üstün tutmadan hepinize hizmet edeceğimi, adaletli olacağıma sizlere söz veriyorum. Recep Portakal’ın da arabaları sırayla çalışacak. Geçmiş hataların hiçbiri tekrarlanmayacak. Geçmişten iyi bir ders çıkarılmıştır. Bakın arkadaşlar Recep Portakal arabadan inmiş başkan olmuştur. Başkanlığı kaybettikten sonra tekrar sizle beraber çalışmaya devam etmiştir. Bugün gelinen noktada tekrar hiçbir ortağı ayırmaksızın fabrikalar ile daha verimli bir şekilde ilişki kurarak, sizlerin bana vermiş olduğu cesaretle bu seçime giriyorum. Hepinizin oylarına talibim kongremizin herkese hayırlı olmasını temenni eder. Kazanan ne Yusuf ne Recep olsun kazanan kooperatif olsun” dedi.

DEVRİK ARABAYI AYAĞA KALDIRDIK

Mevcut Başkan Yusuf Ziya Özbek ise, 2013 yılı olağan genel kurul toplantısının tüm ortaklara hayırlı olmasını dileyerek; “Geçtiğimiz tarihlerde ilk göreve geldiğimizde ilk hedefimiz adaletli, herkese eşit mesafede iş dağıtımı ve birçok firmalar ile görüşüp iş bağlantıları yaparak iş potansiyelini artırmaktı. Devrik arabayı ayağa kaldırdık. Su almıştı gemi. Biz o geminin suyunu kaldırdık. Telafi ediyoruz. Bunu da başardık fakat çalıştığımız firmalar ve ülke ekonomisinde ki iş sıkıntısı nedeniyle de olsa, bazı duraklamalar meydana gelmiştir. Buna rağmen tüm şehirlere oranla kooperatifimiz, bu iş azlığından fazla etkilenmemiştir. Bizim amacımız kooperatifimizdeki hiçbir ortağımızı ayırmaksızın bütünlüğü sağlayarak hep birlikte kalkınıp kendimize ait petrol istasyonu gayrimenkul gibi yatırımları yaparak kalkınmaktır. Fakat siz değerli ortaklarım bize vermiş olduğunuz 1 yıllık sürede ancak sizleri ve çalışma ortamını tanıyarak geçmiştir. Eğer siz değerli ortaklarımızdan bu dönemde bize görev verdiğiniz taktir de, bu yılımızı da yatırım yılı olarak hedeflerimize aldık. İnanıyorum ki hep birlikte tüm güçlükleri çözüp güçlü kalkınmış ve Türkiye de iyi bir örnek teşkil eden bir kooperatif haline geleceğiz. Biz adaleti sağladık. Hiç bir yanlış yapmadık. Eğer biz bu işi yapamazsak zaten biz kendimiz gideriz. Yapacak olduğumuz genel kurul seçiminin öncelikle centilmence geçmesini kaybedenin kazananı kutlaması ve seçimden sonra da hep birlikte hareket edilmesi dileğiyle” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kapalı oy usulü ile seçimlere geçildi. İki sandıkta yapılan seçimlerde, 330 üye oy kullandı. Yaklaşık 3 saat süren seçimin ardından yapılan sayımda 194 oy alan mevcut başkan Özbek ipi göğüslerken, Recep Portakal ise  136 oyda kaldı.

Yusuf Ziya Özbek’in yönetimde şu isimler yer aldı: “Osman Özütürk, Hayrettin Kaçar, Şenol Tiren, İlyas Yavuz, Erhan Ünlüsoy, Kenan Baykara, Birol Kerinçsiz ve Lokman Akkaya seçilirken, denetleme kuru üyeliklerine Zafer Tuncer, Osman Çetin ve Tuncay Bedir.

“BİZ HATA YAPMADIK”

Sonuçlar açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Yusuf Ziya Özbek, üyelere teşekkür ederek; “Üyelerimiz bize bir daha görev verdi. Bizde bundan sonra daha çok sorumluluk alacağız. Daha çok koşturmamız gerekiyor. Geçen yıldan daha çok yorulacağız ve daha güzel şeyler yapacağız. Recep kardeşimizin iddialarına bakıldığında, kendini anlatıyor. Kendi eksiklerini anlattı. Recep, `Geriye dönük hataları yaptık bir daha yapmayacağız` demişti. Biz hata yapmadık, bizde buraya geldikten sonra çok şeyler yaptık diyorum. Ama yetmiyor daha çok şeyler yapmamız gerekiyor. Çünkü kooperatif geriye gitmiyor, daha çok ileriye gidiyor. Herkes bize güveniyor. Kooperatife ne yakışırsa biz onu yapacağız. Bir dahaki seneye yapılacak seçimlere üzülmüyorum. Çünkü bu gün 194 oy aldıysak, bir daha ki seneye 250`ye çıkarırızın hesabını yapacağız” dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01