www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAMYONCULAR YOLUN AÇILMASINI İSTİYOR

KAMYONCULAR YOLUN AÇILMASINI İSTİYOR

Kamyoncular, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Caddesi ile Metal Sanayi arasındaki yolun açılmasını istiyor. 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek, bölgenin yol olarak açılması için 10 sene önce sahiplerinden alındığını fakat bugüne kada

39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek ve İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ve vatandaşlar, OSB 2. Caddesi ile Metal Sanayi bölümü arasında kalan 150 metreli yolun açılması için bir eylem gerçekleştirdiler. İmar planında yol olarak gözüken yaklaşık 150 metrelik alanın atık deposu olarak kullanıldığını belirten vatandaşlar OSB yönetimini göreve davet ettiler.

 

10 SENEDİR ÇALIŞMA YAPMADILAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek, “Kooperatif olarak 2. caddenin metal sanayi kısmına doğru olan bölümünün açılmasını istedik. Gereken yerlere gittik, müracaatta bulunduk. Birinci caddenin rahatlaması için bu 2. caddenin açılması gerekiyor. Bir sonuç alamadık. Yetkililere seslendik. Siz de gelin beraber inceleyelim dedik. Hiçbir yetkili gelmedi. Yine biz bize kaldık. Yalnız başımıza eylem yapıyoruz. 10 sene önce yol açılacak diye başkasına ait olan bölümü aldılar ama o günden bu güne herhangi bir çalışma yapılmadı. OSB müdürlüğüne gereken talebimizi ilettik ama sonuç olumsuz. Bu yol açılırsa kesinlikle birinci caddedeki trafik rahatlayacak” dedi.

 

GÜNDE EN AZ 300 KAMYON GEÇİYOR

2. caddenin devamının açılması halinde Kamyoncular için de güzel olacağını ifade eden Özbek, “Kamyoncularımız, araçları ile birinci caddeyi kullandığında STARWOOD fabrikasına giderken 2 kilometre bedava yol yapıyor. Buradan günde en az 300 kamyon geçiyor. Bu yol açılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Tekrar gelip eylem yapacağız. Ama bu yolu açtıracağız” şeklinde konuştu.

 

FABRİKALARIN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ

Fabrikalara çağrıda bulunan Özbek, “OSB bizim için önemlidir. 130 fabrikamız var. Ama şu anda biz İnegöl’de 3 fabrika ile çalışıyoruz. Fabrikaların duyarlı olmasını istiyoruz. Her fabrikanın günlük bir araç istemesi bize yetiyor” diye konuştu.

 

OSB’MİZ 5 GİRİŞLİ, YOLGEÇEN HANI GİBİ

Yusuf Ziya Özbek’in konuşmasının ardından söz alan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “İnegöl’de trafiğin rahatlaması açısından belediyenin almış olduğu kararlar vardı. Tüpçülerin, hurdacıların, halin şehir dışına çıkarılması sağlandı. Nasıl İnegöl büyüyorsa, İnegöl ile beraber taşıyıcılar kooperatifimiz de büyüyor. Türkiye genelindeki OSB’lere baktığınızda bir giriş, bir çıkış var. Ama bizim OSB’miz yolgeçen hanı gibi. OSB’nin 5 girişi var. Yolgeçen hanına dönmüş. OSB müdürlüğünden istediğimiz, İnegöl ekonomisine yön veriyorsak bizim de istediğimiz olmalı. Kamyoncularımızın en çok çalıştığı yer STARWOOD fabrikasıdır. Her gün arabalarımız da soyuluyor. Şu caddenin açılması kime ne zarar sağlayacak. İnegöl kamyoncusuna bir yarar sağlayacak. Bu yol açılmadığı takdirde kamyoncularımız biraz daha fazla yakıt kullanmak zorunda kalacak. Bu da ekonomiye zarar... Ha yere dökmüşsün mazotu ha böyle yol yapmışsın. Bu yolun kısa bir süre içerisinde açılması gerekiyor. Dönüp dolanıyoruz, şu açılacak bir caddeye kaldık. Kamyoncularımız zaten zor şartlarda para kazanıyor” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19